Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Muškarci pozor: Ovih 8 činjenica o ženskom orgazmu morate znati

seks
screenshot/facebook
16.08.2020.
u 23:00

Detaljno poznavanje ženskog orgazma može vam jako puno pomoći.

Postoji vjerojatno dosta stvari koje malo tko zna o ženskom orgazmu. Neke su vezane za mentalne, a neke za fizičke prednosti poput poboljšavanja imuniteta i smanjivanja boli. Postoje i neki mitovi u koje bi trebalo prestati vjerovati, a Womans Day otkriva o kojima se radi.

1. Orgazam može smanjiti bolove
Kada nastupi glavobolja mnogi odmah legnu u krevet i pokušaju zaspati, ali postoji bolji način da je se riješite - seks. Doživljavanje orgazma može smanjiti ili čak potpuno ukloniti bolove i to svakakve - uzrokovane artritisom, operacijom, porodom...  

2. Kondom neće ublažiti orgazam
Mnogi ljudi tvrde da je seks s kondomom lošiji i da često ne mogu doživjeti orgazam potpuno. Ipak, to je samo mit, tvrdi liječnica Debby Herbenick. "Žene mogu doživjeti jednako jaki orgazam s kondomom i bez njega. Čak s kondomom može seks biti bolji jer su obje strane opuštene i nema straha."

3. G-točka ne postoji
Već godinama se raspravlja o postojanju G-točke kod žena, a jedno istraživanje u 2012. pokazalo je da ona zaista postoji i da više od 50 posto žena vjeruje da im ona pomaže postići intenzivniji orgazam.

4. Orgazam je bolji što ste stariji
Ima puno stvari koje su povezane s godinama i koje su lošije kako starimo, ali seks nije na tom popisu. Dr. Hebernick tvrdi da je, što ste stariji, orgazam kvalitetniji i češći. Razlog tome je što s godinama imate više samopouzdanja, pa se lakše opustite u krevetu.

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

5. Potrebno je više od 10 minuta da ga žene dožive
Mnogim ženama potrebno je više vremena da dođu do vrhunca nego muškarcima - i to je sasvim normalno. U prosjeku, ženama je potrebno 13 minuta da dožive orgazam. "Ako vaš partner uvijek dođe do kraja prije vas, postoje načini da to promijenite. Zamolite ga da malo uspori ili neka predigra za vas bude malo duža" savjetuje dr. Stern.

6. Žene glume zadovoljstvo u krevetu
Da, više od 50 posto žena je barem jednom glumilo orgazam u životu. Na pitanje zašto to rade odgovori su različiti: žele partneru podići ego, žele da seks završi, ne sviđa im se kakav je bio seks, ali ne žele razočarati partnera.

7. Kanabis pomaže kod orgazma
Iako nije dokazano da može pojačati ili oslabiti orgazam, kanabis pojačava libido, širi krvne žile i potiče cirkulaciju - isto se događa kada ste uzbuđeni. Ženama je to korisno jer pojačana cirkulacija dovodi do jače vlažnosti, a samim time i želje za seksom. Jedno istraživanje otkrilo je da su žene, koje su konzumirale kanabis prije seksa, rekle da su osjećale jaku požudu, intenzivan orgazam, ali i bolnu penetraciju - u čemu mnogi zapravo uživaju.

8. Žene češće dožive orgazam oralnim seksom nego penetracijom
Ako nikako ne možete postići orgazam tijekom penetracije, niste jedini. Jedno istraživanje pokazalo je da samo 6 posto žena to doživi, a drugo je pokazalo da 36,6 posto žena treba prije penetracije oralni seks kako bi se to dogodilo. Postoje razni načini, poput 'doggy' poze gdje partner može uz penetraciju stimulirati partnerici i klitoris. Drugi način je produljiti predigru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije