Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanstveno dokazano

Muškarci poslije seksa zaspu zbog koktela hormona...

seks, dečko, cura, krevet, sex
Profimedia
06.08.2012.
u 11:38

Nezainteresiranost ili nemogućnost emocionalnog povezivanja? Ne nije tako, jer kad se vaš muškarac okrene i zahrče, to znači da je u vas zapravo - zaljubljen...

 

Mnoge se žene ljute kad im partner utone u san odmah nakon vrhunca umjesto da se mazi s njima.  Stručnjaci, međutim, objašnjavaju da je riječ o psihološkim i fiziolškim faktorima. Muškarčevo tijelo nakon seksa ispušta koktel hormona - ljubavni hormon oksitocin koji tijelo opušta i pri tome mu pruža osjećaj zadovoljstva te hormon prolaktin koji regulira spavanje.

Zbog kombinacije tih hormona muškarci imaju potrebu za opuštanjem i snom. No i sam seks može ih toliko iscrpiti da ih često svlada umor kojem se ne mogu oduprijeti. Mišići su im umorni i iscrpljeni i nedostaje im energije, pa često partnerici ne posvete dovoljno vremena iako znaju da je ženama maženje poslije seksa bitno jer to traže hormoni koje one proizvode.

Američki znanstvenici utvrdili su da muškarci nakon seksa zaspu jer imaju veću želju za bliskošću s partnericom i time pokazuju da su – zaljubljeni jer su mnogo truda uložili u sam seksualni čin.

– Mogli bismo reći da što prije naš partner zaspi nakon seksa, to je opušteniji i želi dublji odnos – objašnjava doktor Daniel Kruger, voditelj studije koja je provedena na 500 anonimnih volontera. 

Suprotno predrasudama, otkriveno je da muškarci nakon seksa ipak ne zaspu prvi, odnosno da to ne čine češće od žena. Ako vas zaista smeta što partner već spava – ključ je razgovor kako biste im objasnili da im je potrebno malo nježnosti, a on valjda neće biti toliko umoran da vam ne bi mogao posvetiti nekoliko minuta zagrljaja kako biste zajedno usnuli.

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
12:50 06.08.2012.

Ja nikkdar ne zaspim neg obično iskačem kroz prozor >;-))

Avatar oris2
oris2
21:27 07.08.2012.

bulll.da i one mrdaju strazhnjicom i da se michu okolo po krevetu i one bi brzo zaspale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije