Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Muškarci oženjeni lijepim ženama imaju sretnije brakove?

vjenčanje
Foto: Thinkstock
10.12.2013.
u 15:00

Brakovi u kojima je supruga atraktivna uzročno-posljedično su sretniji, tvrdi autorica istraživanja Andrea Meltzer.

Psihologinja Andrea Meltzer pratila je 450 novopečenih bračnih parova kroz razdoblje od četiri godine i došla do zanimljivih rezultata. Otkrila je da veliku ulogu u tome koliko će brak biti sretan ima koliko je atraktivna žena. Supruge su se izjasnile da im nije toliko bitno koliko su muškarci atraktivni i da su one sretnije što je sretniji njihov muškarac. Zaključeno je da muškarci više brinu o tome kako izgleda njihova partnerica, dok se žene ne zabrinjavaju zbog izgleda njihova muškarca. 

Brakovi u kojima je supruga atraktivna tako su uzročno-posljedično sretniji, tvrdi autorica. Muškarac je sretniji jer ima uz sebe atraktivnu ženu, a žena je sretnija jer je njezin suprug sretan. Sve to zajedno dovodi do sretnog braka, navodi se u rezultatima istraživanja objavljenom u Journal of Personality and Social Psychology

Istraživanje je otkrilo da muškarci svojim atraktivnijim ženama lakše udovoljavaju. Kada su muškarci svjesni da su oni ti koji su atraktivniji u vezi, manje pridaju pozornosti potrebama svojih izabranica i to dovodi do suprotnog efekta nego kod muškaraca s privlačnijim ženama, navodi se. 

>>Ovo je pet velikih laži o braku

>>Jeste li izrekli sudbonosno 'da' prije tridesete? Ako jeste, tada ste među rijetkima

Komentara 11

Avatar MarkoAntonijeHR
MarkoAntonijeHR
16:03 10.12.2013.

Na tragu Grumfove filozofije - "Bolje živjeti 100 godina kao milijuner, nego sedam dana kao siromah" !!!

LO
lopti28
18:24 10.12.2013.

Sudeći po fotografiji i novinarka Linda je lijepa žena.Ne znam da li je u braku ali općenito govoreći atraktivne žene su sklonije varati supruga jer im laskaju komplimenti i upucavanja.

PR
pravakuna3
21:20 10.12.2013.

Nije bitno je li lijepa ili nije, mršava ili debela, visoka ili niska ali najbitnije je da je pametna, da ima lipe oči i dušu i najvažnije da zna kuvati. Ostalo su sve trice i kučine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije