Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODNO LJETO

Muškarce bijelo podsjeća na sport, a žene plavo na ljubav

25.06.2009.
u 23:10

Kada je na početku 20. stoljeća velika Coco Chanel prva odjenula prugastu, mornarsku majicu kakvu su do tog trenutka nosili samo siromašni ribari, rođen je veliki dio ljetne mode.

Mornarska moda zapravo nam se, na ovaj ili onaj način, vrati svakog ljeta, a za ovo njeni su glavni navijači slavni talijanski dvojac Dolce & Gabbana. No, svi ostali kao da su glavne sastojke ove vječne formula rastavili na sastavne dijelove i podijelili ih po spolovima.

Za dečke je stoga ovo ljeto obilježeno bijelom, a za dame svim plavim nijansama mora, od kojih je ipak u centru pažnje ono što smo nekada zvali “denver blue”, po junakinjama slavne “Dinastije”, serije koja nas je prva zarazila sapunicama. Muškarci vole bijelo, jer je to boja koja ih najviše podsjeća na sport, što naravno nema baš nikakve veze s Hajdukom, jer u bijelom su igrači elitni sportova, počevši od tenisača.

Ovog ljeta jači spol bijelo bi trebao nositi od glave do pete. Baš taj total look žene će nosti u plavom izdanju. Ono doslovce počinje sa šeširom ili naočalama za sunce, nastavlja se neodoljivm haljinama ili kombinezonima, dok na plaži caruje na kupaćim kostimima... To je boja koja će najbolje istaknuti žensku preplanulu put, boja koja ljeti govori samo seksi jezikom. Niste valjda mislili da je viagra slučajno plava?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije