Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije zdravo

Muškarac promovira vježbe za jaču vilicu, a liječnici upozoravaju da ih ne isprobavate

TikTok/ lucamarchesi_lm
09.03.2021.
u 12:29

Na njegovo iznenađenje mnogi su na društvenim mrežama kritizirali ovakav njegov izgled, a na TikTok-u su mu poručili i da izgleda kao 'lik iz crtića' ili karikatura.

Model Luca Marchesi iz Milana sebe naziva 'stručnjakom za oblikovanje čeljusti', a nedavno je i na TikTok-u objavio i seriju videa u kojima pokazuje kako točno postiže izgled muškarca 'isklesane' brade.

Na svojoj 'savršenoj čeljusti' Luca radi, kako kaže, već godinama, a posljednja dva mjeseca u ustima svaki dan po pola sata grize i uređaj nalik na gumenu lopticu, sve kako bi još naglasio svoju trokutastu i izbačenu bradu jačanjem mišića za žvakanje - (lat. musculus masseter), mišića koji je osim kod žvakanja aktivan i kod stezanja čeljusti i škrgutanja zubima.

@lucamarchesi_lm

#differente#jawline#training#work#amazing for the product link in BIO , consult a doctor before training jaw @thyrants 🙏🏼

♬ Lovefool - twocolors

Na njegovo iznenađenje malo je koga na društvenim mrežama njegov izgled oduševio, dapače bilo je puno više kritičara vježbi za čeljust, a pratitelji su na TikTok-u Luci poručili i da s tom prenaglašenom čeljusti izgleda kao 'lik iz crtića' ili kao karikatura.

U napuštenoj Fukushimi spasio više od 70 mačaka i psa

1/4

- Prerazvijeni mišići za žvakanje - bilo da su takvi zbog vježbanja ili prirodno - mogu stvoriti probleme poput migrene ili boli u sljepoočno čeljusnom zglobu - rekla je za Metro stomatologinja iz Invisalign Studija dr. Martina Hodgson.

Ti mišići, dodaje, spajaju čeljusnu s jagodičnom kosti i pomažu nam u žvakanju, pa se njihovo pretjerano jačanje ne savjetuje: dapače, stanje koje si Luca sam izaziva.često se i liječi i to injekcijama botoxa koje pomažu opustiti mišiće i smanjiti upalu, te ublažiti pritisak i pomoći da žvakanje bude bezbolno.

- Iako je ovaj ekstremni izgled stvoren namjerno kako bi se postigla prenaglašena linija čeljusti, vidi se i blaža verzija prerazvijenih žvakaćih mišića što može učiniti da lice izgleda puno starije, a ne privlačnije - zaključila je stomatologinja.

@lucamarchesi_lm

#differente#funny#comedy#jawline#lucamarchesi#❌❌❌DO U LIKE THIS FACE? for the product link in BIo . Before training consult a doctor .

♬ suono originale - LUCAMARCHESI

S njom se slaže i estetski kirurg dr. Amar Suchde iz AMS Aestheticsa koji kaže kako bi za ovakav izgled bilo bolje koristiti dermalna punila koja sadrže hijaluronsku kiselinu u gelu - na što se, izgleda, odlučuje sve više muškaraca.

- Estetska kirurgija bilježi ogroman porast takvih zahtjeva i sve se veći broj muškaraca odlučuje na ubrizgavanje dermalnih filera kako bi si dodatno definirali čeljust - rekao je dr. Suchde.

Stiže proljeće! Na zagrebačkom Tomislavovom trgu procvjetala mangolija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije