Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašno

Muškarac pokušao pojesti 50 jaja zbog oklade, na kraju je umro: Liječnici upozoravaju da to ne pokušavate

jaja
Shutterstock
16.04.2021.
u 13:30

Jedno veliko jaje sadrži 186 mg kolesterola u žumanjku, pa liječnici upozoravaju da se ne priključujete izazovima kao što je bio ovaj zbog kojeg je preminuo muškarac

Subhash Yada iz Indije izazvan je od prijatelja da pojede golemu količinu jaja, a ako u tome uspije, on će mu dati 2000 indijskih rupija, što je oko 170 kuna. 

Pojeo je 42 jaja, a zatim se srušio u nesvijest. Prevezen je u bolnicu gdje je vrlo brzo, uz sav trud liječnika da ga spase, preminuo. 

Stručnjaci vjeruju da je tolika količina jaja prouzročila ozbiljne poremećaje u probavnom sustavu što je pak dovelo do oslabljenog rada srca zbog velikog unosa žumanjka koji povećava kolesterol. 

Uvijek bacate koru od naranče? Evo zašto biste je trebali sačuvati i za što je sve dobra:0

Ovog muškarca u smrt je odveo izazov i kratko razdoblje u kojem je unio veliku količinu jaja u organizam, ali liječnici upozoravaju da bi i inače trebalo paziti na svakodnevni unos ove namirnice. Iako su jaja zdrava, ne bi trebalo pretjerivati – posebno ne sa žumanjcima. "Studije koje smo proveli sugeriraju da bi se cijela jaja trebala zamijeniti bjelanjcima ili alternativnim izvorima proteina radi kardiovaskularnog zdravlja", rekao je Yigu Zhang sa Zhejiang Sveučilišta u Kini. Kolesterol se može povećati kod pretjeranog unosa jaja, a u nekim slučajevima može dovesti do smrti.

Jedno veliko jaje sadrži 186 mg kolesterola – samo u žumanjku, pa liječnici upozoravaju da izazove, kao što je bio ovaj kojem se priključio preminuli muškarac, ne isprobavate, prenosi LADbible.

Hrvatski liječnici upozoravaju: Od raka debelog crijeva dnevno oboli 10, a umre šest osoba

jaja
1/2
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Nije bitno moje ime
Nije bitno moje ime
13:42 16.04.2021.

50 jaja ??? Nije da ga zalim, potvrda da amebe jos egzistiraju, Pozdrav

WA
wannabenovinari
14:19 16.04.2021.

Omlet od 3-4 jaja, gore prethodno zapečeni pršut, a po njemu narezani sir, da se rastopi i sve prekrije. Kalorijska bomba. Odlično nakon treninga, za rast mišića i osjećaj zadovoljstva.

NE
nešperlin
15:00 16.04.2021.

Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje...za one koji sjede dovoljjo a tko radi fizičke poslove može više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije