Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mmm...

Muškarac podijelio recept za McDonald's nuggetse - vrlo lako ih možete pripremiti kod kuće

Shutterstock
23.01.2021.
u 07:00

Pripremite ih uz film ili seriju i uživajte u vikendu.

Obožavatelj McDonald's hrane i amaterski kuhar Nicko, na svom YouTube kanalu podijelio je recept za pileće medaljone, poznatije kao nuggetsi u kojima možete uživati tijekom vikenda. Priprema je zaista jednostavna i brza, samo slijedite ove upute. 

Sastojci:
236 ml vode
Dva jaja
Dvije žlice senfa
Jedna žlica češnjaka u prahu, luka u prahu, papra i soli
64 g kukuruznog brašna
128 g bijelog, glatkog brašna
Paket pilećih prsa - bez kože i kosti

Pogledajte video:

Priprema:
Prvo uzmite pileća prsa i ubacite ih u blender s jednom žlicom soli i jednim jajem, prenosi The Sun. "Blendajte piletinu dok ne dobijete nešto između paste i mljevenog mesa", savjetuje Nicko. 

U jednu zdjelu stavite kukuruzno brašno, a od mljevene piletine oblikujte medaljone - to ćete najbolje napraviti rukama koje ste prethodno lagano namočili pod vodom. Svaki medaljon uvaljajte u kukuruzno brašno, otresite višak i položite na pladanj za pečenje.

Sada je vrijeme da napravite smjesu za paniranje. U velikoj zdjeli pomiješajte obično brašno, jaje, senf, češnjak, luk, papar i sol i još malo kukuruznog brašna. Dobro pomiješajte dok ne dobijete smjesu fine teksture - niti prerijetka, niti pregusta.

Uvaljajte svaki medaljon u smjesu i stavite ih u zamrzivač na jedan sat. Nicko za prženje koristi kanola ulje, ali kaže da možete koristiti koje god imate kod kuće. "Ubacite medaljone u zagrijano ulje i pržite pet minuta. Izvadite ih van, ocijedite i ostavite par minuta da odstoje. Zatim ih ponovno pržite u ulju, ali ovaj put 3-4 minute. Ocijedite ih na papirnatom ručniku i poslužite uz pržene krumpiriće i omiljeni umak.

Ovo ne možemo ni zamisliti: Evo kakva se sve hrana nudi u McDonald's restoranima diljem svijeta

1/16
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
19:56 23.01.2021.

šta dalje od mcdonaldsa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije