Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wow!

Muškarac otkrio nevjerojatnu stvar za popularne Digestive kekse – ovo nismo znali

shutterstock
16.02.2021.
u 14:30

Jeste li ikada razmišljali što zapravo stoji iza njihova naziva?

Komičar Gary Meikle postao je popularan nakon objave videa na TikTok-u u kojem je otkrio jednu zanimljivu činjenicu o popularnim Digestive keksima. 

Meikle, koji živi u Glasgowu, ispričao je kako mu je njegova djevojka, inače iz Amerike rekla da ne bi trebao jesti toliko ovih keksa jer imaju laksativni učinak, prenosi Mirror.

"U Škotskoj jedemo ove kekse gotovo svaki dan, ali nikada nisam razmišljao o njihovu imenu koje je povezano s namjenom. Djevojka mi je rekla da ih ne bi trebao toliko jesti, pa sam malo istraživao o njihovu sastavu i doznao da su ih napravila dva liječnika još 1839. godine kao dodatak prehrani koji ljudima pomaže kod problema s probavom. Jedan je od sastojaka natrijev hidrogenkarbonat koji djeluje kao laksativ!"

Pogledajte video:

@garymeikle

##stitch with @nas.alive ##comedy ##scottish ##biscuits ##digestive

♬ original sound - Gary Meikle

Iako su davno napravljeni u ove svrhe, dijetetičarka Catherine Brennan tvrdi kako vam keksi ne mogu popraviti probavu. Ipak, natrijev hidrogenkarbonat mogao bi djelovati kao antacid i pomoći kod žgaravice. "Jedino zašto bi keksi mogli malo djelovati na probavu jest činjenica da sadrže vlakna, ali svakodnevno konzumiranje Digestive keksa neće učiniti čuda."

Četke za kosu imaju rok trajanja, možda je vrijeme da ih promijenite!

Majka napravila keksiće sinu za rođendan pa nasmijala mnoge:

1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije