Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjećamo se lošije

Muči vas proljetni umor? Evo kako mu se suprotstaviti

spavanje, san,  (1)
Thinkstock
30.04.2013.
u 12:00

Nedostatak vitamina, tjelesne aktivnosti ili sna može prouzročiti umor, smanjenje koncentracije, osjećaj boli i malaksalosti u mišićima i druge simptome

Sunčano je vrijeme konačno postalo svakodnevica, no, suprotno očekivanjima, mnogi su i dalje ostali nevoljki, štoviše, još umorniji nego u hladnom dijelu godine.

Riječ je o skupini simptoma koji se nazivaju proljetni umor, a manifestira se upravo manjkom snage, malaksalošću i češćom potrebom za spavanjem i tjelesnim odmorom. Uzroci ove skupine simptoma mogu biti različiti, no u mnogim su slučajevima slični. 

– Nepravilna prehrana, koja ne osigurava dovoljno vitamina i minerala za organizam, manjak tjelesne aktivnosti, posebno izražen u zimskim mjesecima, te nedovoljno sna, među najčešćim su uzročnicima specifičnog umora i nevoljkosti koji se mogu jače osjećati u proljeće. Osoba koja osjeća takve simptome prije svega bi trebala uravnotežiti prehranu i obogatiti je sezonskim namirnicama bogatim vitaminima, ali i odvojiti vrijeme za dnevnu tjelovježbu, koja puno pomaže u povećanju energije – objasnila je dr. med. Marijana Božiković.

Iako u velikom broju slučajeva nije riječ o ozbiljnijem zdravstvenom problemu nego o sezonskoj poteškoći, ako su simptomi sve izraženiji, valja potražiti stručnu liječničku pomoć.

>>Stiže ljeto – pripremite se na temperaturu od 30 stupnjeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije