Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Muče vas podočnjaci? Ovi prirodni sastojci pomoći će vam u borbi s njima

shutterstock
02.06.2020.
u 15:15

Podočnjaci su uzrokovani raznim čimbenicima, od umora, stresa, sunčeve svjetlosti pa čak i poze spavanja, ali postoje laki načini kako ih se riješiti.

Tamni podočnjaci teški su za sakriti, ali oni su mnogima svakodnevica. Zbog podočnjaka, osobe često izgledaju umorno i bolesno, a kreme koje ih skrivaju su skupe. No postoje prirodni sastojci koje možete koristiti u borbi protiv podočnjaka, a ima ih svako kućanstvo, prenosi The Sun.

Pogledajte savjete otropeda za zdrave zglobove: 

Limunov sok

U sebi sadrži svojstva za izbjeljivanje kože te je pun vitamina C i citratne kiselina. Citratna kiselina učvrstit će kožu ispod očiju, a vitamin C pomoći će u izbjeljivanju tamnih krugova. Samo umočite dvije vate u limunov sok te ih stavite na svoje zatvorene oči, pažljivo da se ne biste povrijedili. Ostavite ih da stoje 15 minuta. 

Krumpir

Enzimi u krumpiru pomažu kod posvjetljivanja kože. Samo jednom tjednom, na svoje oči stavite sirov komad krumpira i vaši podočnjaci tijekom vremena polagano će nestati.

Rajčica

U sebi sadrži svojstva za izbjeljivanje, ali i vitamine A i B. Napravite pastu od soka od rajčice i limuna te je koristite kao kremu za svjetliju i svježu kožu u kratkom roku.

Čaj

Čajevi u sebi sadrže kofein i antioksidanse, koji povećavaju cirkulaciju i smanjuju krvne žile. Jednostavno namočite vrećice čaja, crnog ili zelenog, u toploj vodi barem pet minuta. Stavite ih u hladnjak na 20 minuta, a zatim na svoje oči još 20 minuta.

Žlica

Držanje hladne žlice na podočnjacima pomaže u njihovom smanjivanju, ali i poboljšava izgled kože. Samo stavite žlicu u hladnjak te kada se ohladi, držite je 20 minuta ispod svojih očiju.

Krastavac

Učinkoviti su jednako kao i hladne žlice. Uzmite dvije kriške krastavca i stavite ih na oči. Nakon 15 minuta vaši podočnjaci će nestati. 

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije