Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

MSC Cruises i Cruise Saudi potpisali okvirni sporazum koji brodove dovodi u vode Saudijske Arabije

MSC Cruises i Cruise Saudi potpisali okvirni sporazum koji brodove dovodi u vode Saudijske Arabije
21.04.2021.
u 13:33

Kompanija će u ovu regiju rasporediti dva najinovativnija i moderna broda - MSC Magnifica i MSC Virtuosa; Sporazum predstavlja prekretnicu u pozicioniranju Saudijske Arabije kao vodeće globalne destinacije za kružna putovanja

Cruise Saudi, kompanija u stopostotnom vlasništvu javnog investicijskog fonda koji ima za cilj razvoj industrije kružnih putovanja u Saudijskoj Arabiji, i MSC Cruises, najveća kompanija za kružna putovanja u privatnom vlasništvu, danas su objavili početak krstarenja Crvenim morem u nadolazećoj sezoni zima 2021/22.

Fawaz Farooqui, generalni direktor Cruise Saudija, i Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruisesa, potpisali su okvirni sporazum u glavnom gradu Saudijske Arabije – Rijadu, kako bi označili početak novog partnerstva.

Prema uvjetima sporazuma, matična luka broda MSC Magnifica će biti Džeda, trgovačko središte i jedan od najvećih gradova Saudijske Arabije te druga najveća luka Bliskog istoka čiji se povijesni centar nalazi na UNESCO-vom popisu Svjetske baštine.

Ploveći 7-dnevnim itinererima Crvenim morem od 11. mjeseca 2021. do 3. mjeseca 2022. godine, brod će posjetiti odabrane destinacije u regiji te tri saudijske luke uključujući tjedna uplovljavanja u AlWajh – polazište za mjesto na UNESCO-vom popisu Svjetske baštine, AIUIa.

Dok se Kraljevina priprema za ulogu domaćina inauguralne utrke Formule 1 Saudi Arabian Grand Prix 2021 s početkom 05.12. u Džedi, gosti broda MSC Magnifica će imati priliku pratiti ovaj uzbudljivi globalni sportski događaj tijekom boravka na brodu.

Pored krstarenja Crvenim morem brodom MSC Magnifica, perjanica flote MSC Cruisesa, MSC Virtuosa, će zimu 2021/22 provesti u regiji uz pristajanja u Dammam, luku Arapskog zaljeva, posjećujući AIAhsa oazu - još jedno mjesto na UNESCO-vom popisu Svjetske baštine.

MSC Virtuosa će ovu novu uzbudljivu destinaciju posjećivati svaki tjedan od 12. mjeseca 2021. do 3. mjeseca 2022. godine.

Prilikom potpisivanja sporazuma Farooqui je rekao: „Oduševljeni smo što ćemo surađivati s MSC Cruises-om i želimo uspostaviti dugoročno partnerstvo. Istražit ćemo mogućnosti kako bismo u budućnosti povećali broj i veličinu brodova koji plove saudijskim itinererima. Saudijska Arabija ima mnogo toga za ponuditi posjetiteljima, a ova nova suradnja će otvoriti vrata putnicima iz cijelog svijeta kako bi upoznali našu bogatu baštinu i toplo gostoprimstvo. U međuvremenu, uz dolazak međunarodnih turista u ove nove destinacije, stvaraju se novi izvori prihoda za lokalne zajednice.“

Gospodin Vago je dodao: „Nakon što sam iz prve ruke posvjedočio bogatstvu lokalnog naslijeđa, impresioniran sam sposobnošću Saudijske Arabije da sačuva svoje tradicije i kulturu te ih učini dostupnim kako bi ih čitav svijet vidio. Oduševljen sam što će MSC Cruises doprinijeti otvaranju Kraljevine za međunarodne posjetitelje pretvarajući ju u izvanrednu destinaciju za kružna putovanja te se radujem što ćemo pomoći turistima iz svih krajeva svijeta u otkrivanju nevjerojatnih čuda koje ova zemlja može ponuditi, uključujući netaknutu ljepotu obale i povijesne znamenitosti.“

Dvije kompanije očekuju do 170.000 gostiju koji će istražiti povijesna, kulturna i prirodna blaga Saudijske Arabije na dva broda MSC Cruisesa tijekom nadolazeće sezone zima 2021/22. Stanovnici Saudijske Arabije također će imati priliku provesti odmor u vlastitoj zemlji i otkriti njezina čuda iz udobnosti koju samo brod za kružna putovanja može pružiti.

Međunarodni gosti će u Džedu stizati izravnim letovima iz najvažnijih europskih i međunarodnih gradova u kojima djeluje Saudia, nacionalni prijevoznik Kraljevstva. Zahvaljujući ovom partnerstvu te u korist gostiju na kružnim putovanjima, raspored letova će biti izmijenjen kako bi odgovarao vremenu polaska i dolaska spomenuta dva broda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije