Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svestrana namirnica

Mršavljenje, čišćenje doma, njega kože... Evo za što sve možete koristiti jabučni ocat

shutterstock
17.04.2021.
u 07:00

Ponekad se može koristiti kao dezodorizator, a sve što trebate je ostaviti posudu s jabučnim octom na stolu ili u kutu sobe.

Jabučni ocat odlična je namirnica za razne stvari, od čišćenja kućanstva pa sve do njege kože, ali mnogi ne znaju za što ga sve mogu koristiti. Dobra stvar kod jabučnog octa je što sadrži preko 90 različitih tvari koje doprinose zdravlju, uključujući kalij, kalcij, magnezij, vitamin B, bakar i bioflavonoide. Uz ove savjete portala Metro saznajte kako vam sve jabučni ocat može pomoći.

Sagorijevanje masnoće
Stavite dvije žličice jabučnog octa u pola čaše vode prije svakog obroka. Tako ćete se osjećati puno sitije te će vam pomoći u održavanju zdrave tjelesne mase.

Toner za kožu
Jabučni ocat može vam pomoći u njezi kože tako što će se riješiti loših bakterija i ulja. Prirodne kiseline octa mogu pomoći u pilingu kože, uljepšavajući kompleks i rješavajući probleme poput hiperpigmentacije i oštećenja od sunca.  No, jabučni ocat je prejak za nanošenje izravno na kožu, zato napravite toner razrijeđen s jednim dijelom octa i dva dijela vode.

Odlični razlozi da za vrijeme PMS-a pijete jabučni ocat:

1/6

Operite voće i povrće
Kada želite biti sigurni da je vaše voće i povrće u potpunosti bez potencijalnih pesticida ili voska, operite ih u smjesi jednog dijela jabučnog octa na tri dijela vode.

Za pranje kućnih ljubimaca
Dodavanjem jabučnog octa u vodu tijekom kupanja kućnih ljubimaca možete spriječiti nakupljanje buha i krpelja. Također će pomoći da dlaka vašeg ljubimca izgleda sjajnije i bude mekša.

Očistite perilicu rublja
Jabučni ocat vam može pomoći da perilica rublja ostane čista te sprječava začepljenja i nakupljanje. Jednostavno dodajte dvije šalice jabučnog octa u pretinac za pranje i pustite perilicu da radi bez odjeće.

Neutralizirajte mirise u kući
Jabučni ocat se ponekad može koristiti kao dezodorizator, a sve što trebate je ostaviti posudu s jabučnim octom na stolu ili u kutu sobe.

Napravite univerzalno, prirodno sredstvo za čišćenje
Zbog antibakterijskih svojstava, jabučni ocat može napraviti izvrsno, prirodno sredstvo za čišćenje za vašu kuću, rješavajući stvari poput plijesni. Pomiješajte jednu šalicu vode s pola šalice jabučnog octa u posudi ili boci s raspršivačem.

Ogrebotine na parketu je lako popravila - orahom!

Komentara 1

MO
montello
19:04 17.04.2021.

čišćenje vlage

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije