Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitaj Večernjak

Možete raskinuti ugovor i ništa ne morate platiti trgovcu

novac, šestanovac (1)
arhiva VL
28.06.2011.
u 17:13

Na jednoj prezentaciji trgovca organiziranoj u privatnom stanu sklopila sam ugovor o kupnji madraca...

Pitanje  

Na jednoj prezentaciji trgovca organiziranoj u privatnom stanu sklopila sam ugovor o kupnji madraca. Odmah sam platila cijeli iznos jer su mi rekli da ću imati popust na gotovinu. Sutradan sam ih nazvala i rekla da želim odustati od kupnje, na što su rekli da u slučaju raskida ugovora trebam platiti 25% od ukupne cijene proizvoda. Je li to točno? 

Odgovor  

Budući da je ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija trgovca, imate pravo na jednostrani raskid ugovora, savjetuju u Dalmatinskom potrošaču. Rok za raskid ugovora je 14 radnih dana od dana primitka pisane obavijesti o pravu na raskid ugovora. Ako niste dobili prethodnu obavijest o raskidu ugovora, to vaše pravo nije vremenski ograničeno. Zato trebate uputiti preporučenom poštom obavijest o raskidu ugovora. Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio pisanu obavijest potrošača o raskidu ugovora. Trgovac nema pravo potraživati 25% iznosa od ugovorene cijene iako takva odredba postoji u ugovoru. Ako potrošač nije primio pisanu obavijest iz čl. 32. Zakona o zaštiti potrošača, njegovo pravo na raskid ugovora iz čl. 33. ovoga zakona nije vremenski ograničeno.

Ključne riječi

Komentara 5

RO
rotten
18:09 28.06.2011.

ALI..... Zaboravili su vam iz udruge reci jos samo malu sitnicu... Naime Vi ste vec dali novac za doticni proizvod a buduci da znamo kakvo je sudstvo azurno i brzo u RH budite sretni da ste popusili i 25% jer oni su se mogli komotno napraviti grbavi i popaliti novce pa ti druskane tuzi a dok dojdemo na red kod sudca mi cemo vec do tada imati registriranu drugu firmu a ova ce biti u stecaju a ti se naplati iz stecajne mase koje naravno cine 2 rashodovana stola i stolica...Za razmisliti i zamisliti...Sretno :)))

OB
-obrisani-
19:57 28.06.2011.

preporučenom poštom obavijest o raskidu ugovora =========== HA HA HA HA koji primitivni način usvajanja Eu regulative.Mogli su još natovariti potrošačima i fantastičnu ovjeru kod javnog bilježnika. U EU zemljama bilo koji oblik komunikacije-usmeni -mejlom ili običnom poštom je jednakoko vrijedeći za raskid ugovora.

KL
klokan13
22:16 28.06.2011.

Lakojernost = hrvatska slabost Sudovi = hrvatska bolest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije