Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti

Možda vam odgovara kad ih jedete uz alkohol, ali ove namirnice trebali biste ipak izbjegavati

Shutterstock
02.06.2020.
u 23:03

Važno je znati što možete, a što ne jesti dok pijete alkohol, zato danas donosimo popis namirnica koje trebate izbjegavati ako planirate popiti koju čašicu više.

Možda mislite da malo alkohola povremeno neće napraviti nikakvu štetu. To baš i nije potpuno točno, jer postoji jedna bitna stavka, a to je - hrana koju jedete dok pijete alkohol i njezina količina. Ispijanje alkohola na prazan želudac ili konzumiranje krive hrane može dovesti do toga da se više napijete i osjećate lošije. Također, tijelo može dehidrirati od alkohola i poremetiti zdravlje, a dehidracija je i glavni uzrok glavobolje koju osjećate idućeg jutra, piše Pink Villa.

Evo koju hranu trebate izbjegavati uz alkohol.

Mliječni proizvodi
Ako povraćate od alkohola, želudac se iritira, a mliječni proizvodi mogu to samo pogoršati. Nemojte piti mlijeko prije ili nakon alkohola.

Pizza
Nažalost, pizza se nikako ne slaže s alkoholom. Najviše zbog sira koji sadrži, a može i poremetiti probavni sustav pogotovo ako ju jedete kasno navečer.

Tamna čokolada
Iako mala količina tamne čokolade dobro utječe na zdravlje, trebalo bi ju izbjegavati u kombinaciji s alkoholom. Kofein, masti i kakao u čokoladi mogu dovesti do probavnih smetnji.

Ortoped savjetuje što morate raditi za zdrave zglobove:

Jako slana hrana
Izbjegavajte hranu koja sadrži puno soli - dovest će do dehidracije, a onda imate potrebu piti još više, uglavnom alkohol. Znate do čega vodi previše alkohola. Baš kao i preslane namirnice, izbjegavajte i jako ljutu hranu. Ona može iritirati želudac i crijeva i dovesti do probavnih smetnji.

Pržena hrana
Da, odlično ide uz alkohol, ali također sadrži puno soli i masti. Idućeg jutra mogli bi osjećati mučninu.

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zaporožac
23:36 02.06.2020.

Nesmiješ ovo, nesmiješ ono! A šta onda, da prestanemo piti.

DU
Deleted user
07:50 03.06.2020.

belgijanci desetljećima ili duže, uparuju i sljubljuju čokoladu i pivo, ko i francuzi sireve i vino.. odgovorni ljudi nisu mala djeca da ih se upozorava, jer znamo vlastite granice te "čašce više".. a tko ima cilj za napit se dodo blokade, taj će to i napravit i bez navedenih namirnica. dakle, kušajmo, guštajmo u pizzi i laganijem crnom vinu, čokoladi i pivu te svemu ostalom što nas veseli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije