Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašno iskustvo

Mora izbjegavati svoje duhovite prijatelje: Djevojka (17) onesvijesti se čim se krene smijati

Privatna arhiva
14.01.2020.
u 11:33

Ako imate prijatelje koji vam zadaju bol u trbuhu od smijeha budite sretni da niste u koži ove djevojke.

Billie Hodgson pati od rijetke bolesti mozga koja joj uzrokuje nesvjesticu svaki put kada doživi jaku emociju poput smijanja, prenosi LADBible.com.

Ovoj 17-godišnjakinji dijagnosticirana je katapleksija (jedan od elemenata narkolepsije). Opisana je kao iznenadno i nekontrolirano slabljenje mišića ili paraliza.

1/7

Foto: zvonimir ferina

S obzirom na njezino stanje, prisiljena je izbjegavati prijatelje kako bi izdržala dan u školi bez nesvjestice. "Jako sam vesela osoba i čudno mi je da sam postala ovakva, osjećam da nisam svoja. Moji prijatelji pokušavaju ne biti smiješni, a ako im to ne pođe za rukom, ispričavaju mi se. Kada sam s njima izbjegavam smiješne situacije", rekla je Billie i dodala "Zabavna sam i pozitivna osoba, pa se trudim okrenuti svoju situaciju na tu stranu. Kada sjedimo i jedemo jako smo tiho, a onda nas i ta prisilna tišina nasmije."

Billie priznaje da je svaka nesvjestica strašno iskustvo. "Nemate kontrolu nad svojim tijelom, ne mogu odgovoriti nikome dok se to događa i nisam svjesna ničega. Tresem se, ne mogu držati stvari", otkrila je.

Foto: zvonimir ferina

Nažalost, ova bolest ne može se liječiti. Postoji samo lijek koji može ublažiti simptome. "Ispočetka nisam mislila da je toliko ozbiljnom, ali kada sam saznala dijagnozu osjećaji su bili pomiješani - olakšanje jer napokon znam što mi je, ali i strah kako će to utjecati na moj život. Ovo je za cijeli život što znači da moram to prihvatiti i živjeti s tim."

Komentara 1

NO
nordic
13:02 14.01.2020.

držim ti fige i svako dobro 💪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije