Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primite na znanje

Monogamija više nije IN? Evo zašto zaista žene varaju

screenshot/facebook
01.01.2019.
u 07:00

Koliko muškaraca vara svoje partnerice, a koliko žene svoje partnere, teško je "izvuči" kroz brojna istraživanja jer mnogi, zbog srama, ne žele priznati da su učinili preljub.

Prijevara je uvijek bila najčešći razlog za prekid odnosa i drugačije se oduvijek gledalo na to kada to rade muškarci, a kada žene.

Uvriježen je stav u društvu da kada varaju, muškarci su "frajeri", a kada to rade žene one su... Znate već.

Koliko muškaraca vara svoje partnerice, a koliko žene svoje partnere, teško je "izvuči" kroz brojna istraživanja jer mnogi, zbog srama, ne žele priznati da su učinili preljub.

Pogledajte i galeriju Došli smo u šoping iz Dubaija

1/12

Ipak, poznato je da češće varaju muškarci nego žene, no i to se polako mijenja. Žene postaju slobodnije u traženju onog što žele od veze i sve češće dovode u pitanje monogamiju. Razlog? Moderno doba donijelo je sa sobom jako visoka očekivanja od muškaraca, a koje je teško ispuniti. Stoga žene, sve češće, traže ono što im nedostaje, kod drugih muškaraca. 

One žele biti sretne u vezama i pritome žeel da muškarac pokrije sve njihove potrebe. 

Jedna žena iz Washingtona, otkrila je za portal SheKnows, da njen brak nije ispunio njezina očekivanja te je stoga postala dio statistike "varalica". 

“Nije bilo seksualnih odnosa u braku i osjećala sam da moj suprug ne obraća pozornost na mene ni moje potrebe. Kao da sam bila zadnja na koju se obraćala nekakva pozornost".

Odlučila se priključiti jednoj društvenoj mreži za upoznavanje, gdje su članovi fokusirani na seksualnost. Upoznala je muškarca s kojim je osjetila pravu seksualnu kemiju i ponovno se osjetila živom i punom samopuzdanja. Nakon osam mjeseca druženja s njim, ostavila je supruga uz zaključak: Ostavila sam ga jer sam bila sretnija s drugim muškarcem. 

I još je ovakvih primjera, jedna žena otkrila je kako je bila u braku u kojem dvije godine nije bilo seksualnih odnosa. 

"Živjeli smo kao cimeri. Onda sam na poslu upoznala muškarca s kojim sam odmah kliknula i jedna je stvar vodila do druge..."

Danas je u sretnoj vezi s tim muškarcem. " Moj bivši muž naveo me da se osjećam odvratno. Novi muškarac kojeg sam upoznala pokazao mi je da nisam zaslužila da se netko prema meni ponaša kao da sam smeće i da sam vrijedna nečije pažnje i ljubavi.”

Sociologinja Alicia Walker razgovarala je sa 46 žena koje su imale izvanbračne afere s muškarcima koje su upoznale na portalu Ashley Madison. Doznala je da je većina tih žena tražila zadovoljstvo, a ne emocionalnu vezu.

Jedan od zaključaka koje dobila Walker jest da te žene sumnjaju u monogamiju.

"Na brak gledamo kao na neki uspjeh, dostignuće. A u brakovima je sve manje zadovoljnih. Zato ljudi traže ono što im nedostaje izvan braka jer je postalo očigledno da od jedne osobe ne mogu dobiti sve što im je potrebno za sreću.

Pogledajte i video Eksplozija transformatora u New Yorku

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
09:40 01.01.2019.

Otvorim na Novogodišnje jutro VL - sami šund, bezveznosti - i onda ugledan ovaj neponovljiv, fantastičan uradak Linde. Dok smo mi slavili ulazak u Novu godinu, veselili se, pjevali i plesali, naša najdraža Linda je finalizirala svoj više mjesečni rad te nas razveselila ovim velebnim člankom nedostižne kvalitete. Hvala Linda!!

Avatar duka4
duka4
09:43 01.01.2019.

Srecu treba traziti u samom sebi a ne u drugom

SI
sidzim
09:51 01.01.2019.

U današnjem svijetu JA sam uvijek na prvom mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije