Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazba opušta...

Mogu li nas i zvukovi 'izliječiti' ako imamo zdravstvenih problema? Doznajte

Slušanje glazbe
Foto: Thinkstock
04.07.2014.
u 12:52

Dokazano je da i sat vremena slušanja glazbe dnevno može znatno ublažiti tegobe bolesnika s kroničnim bolovima u leđima ili zglobovima

Poznato je da ugodni zvuci imaju pozitivno djelovanje na našu psihu.

Oni nas opuštaju, a mogu imati i terapijska svojstva. Lagana glazba, cvrkut ptica, šumovi valova, glasanje dupina, galebova, šum slapova – sve nas to opušta, umiruje i ublažava posljedice stresa.

Nabavite CD s ovakvim zvucima i dozvolite da vas odvedu' na neka udaljena mjesta gdje biste zaboravili na sve svoje probleme.

Zvučna masaža

Ukoliko ste raspoloženi za eksperimentiranje, probajte zvučnu masažu takozvanim pjevajućim tibetanskim posudama. Ovim tretmanom odstranjuje se stres i ublažavaju sve vrste bolova. Tretman se radi tako što se na tijelo osobe, koja leži odjevena, postavljaju tibetanske posude, a zatim se njima prelazi preko akupresurnih točaka. Vibracija tako ulazi u tijelo i kroz njega kreće se do svake stanice. Zvuk otklanja blokade, jača našu sposobnost ozdravljenja i opušta.

Glazba – najbolji lijek

Ipak, od svih vrsta zvukova čini se da na nas najviše utječe glazba. Više istraživanja pokazalo je da ona doprinosi dobrom raspoloženju, te da ublažava stres i otklanja bol i strah. I ne samo to – dokazano je da i sat vremena slušanja glazbe dnevno može znatno ublažiti tegobe bolesnika s kroničnim bolovima u leđima ili zglobovima. Istraživanja su pokazala i da puštanje glazbe u uredu može biti od velike koristi, jer pomaže koncentraciji.

>>Grozite se iglica po tijelu? Evo što možete očekivati od akupunkture

>>Ovih 7 biljaka čuvat će dišne puteve, ali i pomoći kod raka i tumora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije