Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Bedem

Modernije ‘zapakirali’ recepte bakica i dedeka

Turistička patrola - Varaždin
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/4
14.03.2019.
u 14:20

– Primijetili smo da su naš Varaždin preplavile pizze, ćevapi i slična jela. Htjeli smo tu monotoniju razbiti domaćim tradicionalno-modernim jelima.

Zašto je u svijetu gastronomije više muškaraca nego žena? Zlatko Novak, kuhar u varaždinskom restoranu “Bedem”, koji je otvorio s kolegom kuharom Anđelkom Levanićem, nudi odgovor.

– To je normalno u svijetu. Mislim da je glavni razlog to što je to fizički iscrpljujući posao. Svi na TV-u gledaju kako se kuha i čini im se lijepo, sjajno i bajno, ali realnost je surova – kaže kuhar koji je nedavno pobijedio na natjecanju CRO TOP 10, Hrvatskog kuharskog saveza. Od kuhanja se opušta vozeći motocikl Hard Enduro po bregima i šumama.

Turistička patrola - Varaždin
1/11

Kad su otvarali “Bedem” pokraj staroga grada, vizija im je bila da tradicionalnu hranu predstave na malo moderniji način i da recepture bakica i dedeka modernije zapakiraju. To su, na primjer, smuđ s kiselim kupusom i krumpirom, štrukli od fazana...

– Primijetili smo da su naš Varaždin preplavile pizze, ćevapi i slična jela. Htjeli smo tu monotoniju razbiti domaćim tradicionalno-modernim jelima.

Nakon tri godine, dobili su i Michelinovu preporuku. Nude gablece po 30 kuna, a na jelovniku su po toj cijeni bili, na primjer, pileći odrezak u panadi od kokosa i lješnjaka ili pileći svitak punjen marelicama. Od jela po narudžbi imaju, na primjer, pastrvu sa šafranom za 45 kuna, zagorsku zakusku (uz meso tu je i sir prgica te kosana mast) za 39 ili dimljenu ždrebetinu sa sirom grabancijašem za 59 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije