Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost na društvenim mrežama

Mnogi zarađuju bogatstvo na Instagramu, a moraju strepiti od - hakera

Instagram
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
19.01.2019.
u 08:45

"Od samog Instagrama nismo dobili nikakvu pomoć u vraćanju svog računa osim automatizirane pomoći, koja, pogađate, nije ništa pomogla, " otkrili su  Manon van Os  i Bram School, na Instagramu poznatiji kako  The Flip Flop Wandererswith

Haker, koji je "uzeo" privatne podatke 24 - godišnje influencerice iz Kalifornije, otvorio je pitanje sigurnosti na toj društvenoj mreži.

Comerford je haker uzeo podatke od e-maila, online bankarstva i podatke za ulogiravanje na njen Instagram profil na kojem je prati 41 tisuća obožavatelja. 

"Nakon dvije godine učenja o fotografiji, putovanja po svijetu, upoznavanja nekih nevjerojatnih ljudi, nemam namjeru samo tako odustati od svega i dopusti da to netko uništi. Na to nitko nema pravo, " napisala je ova mlada infulencerica na svojoj stranici. 

Influenceri su suočeni sa strahom od novih hakerskih "probijanja" njihovih profila,posebice oni koji na njemu zarađuju te im je to jedini izvor zarade. I hakeri su toga svjesni.

Analiza marketinške agencije za digitalni marketing Arbone o strukturi prosječnog korisnika Facebooka i Instagrama u Hrvatskoj u 2019. potvrdila je da su te društvene mreže hit među Hrvatima te da je Facebook s 1,9 milijun korisnika postao jedan od vodećih kanala za online oglašavanje, dok ga Instagram s 1,1 milijun korisnika prati u stopu.

No, što kada haker "preuzme" nečiji profil na Instagramu? Neke od žrtava priznale su za Motherboard da od samog Instagrama nema nekakve pomoći. Kako tvrde neki od njih,nakon što su im hakeri provalili u njihove profile, morali su se obratiti drugim hakerima, onim "etičkim", koji svoja znanja koriste u dobre svrhe, a poznati su kao hakeri bijelih šešira, kako bi im vratili hakirane njihove profile. 

"Od samog Instagrama nismo dobili nikakvu pomoć u vraćanju svog računa osim automatizirane pomoći, koja, pogađate, nije ništa pomogla, " otkrili su  Manon van Os  i Bram School, na Instagramu poznatiji kako  The Flip Flop Wandererswith, a kojima je na Badnjak provaljeno u profil koji prati 57 tisuća obožavatelja. 

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada ugleda oca bez brade

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar cborna
cborna
15:17 19.01.2019.

Puno tih influencera pokupovali su lažne pratitelje kupiš za 100 U$ njih 20.000 isto tako kupuju se i lajkovi

Avatar miyamoto
miyamoto
11:21 19.01.2019.

Facebook je otmjen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije