Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo se kvari

Mlijeko spremate u vrata hladnjaka? Evo zašto ga nikad ne biste trebali tamo držati

shutterstock
29.01.2021.
u 09:28

Toplije temperature i česte promjene mogu dovesti do kvarenja hrane, posebno mlijeka i vrhnja

Temperatura u hladnjaku s vremenom može biti neusklađena, a također varira od mjesta do mjesta, što utječe na kvalitetu i dugovječnost vaše hrane. Koje je mjesto s najvećim promjenama temperature? Vrata hladnjaka, jer su najtoplija, a toplije temperature i česte promjene mogu dovesti do kvarenja hrane, posebno mlijeka i vrhnja, kako piše Real Simple.

Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!

1/8

Iako se mlijeko može savršeno uklopiti u vrata hladnjaka, toplije temperature mogu ga pokvariti prije nego što je popijete. Isto tako, potencijalno štetne bakterije rastu na toplijim temperaturama. Što je mlijeko dulje izloženo toplini kuhinje, brže će rasti bakterije.

Stoga nikada ne biste trebali spremati svoje mlijeko u vrata hladnjaka, već biste ga trebali držati u stražnjem dijelu hladnjaka na polici blizu sredine ili dna. Vrući zrak se nalazi gore pa su donje police nekoliko stupnjeva hladnije nego gornje. 

Što se tiče pretinaca na vratima hladnjaka, oni su savršeno mjesto za pohranu najmanje pokvarljive hrane koju imate, poput kečapa, senfa, umaka od soje, preljeva za salatu i džema. Ova hrana, iako je boljeg okusa ili traje duže kad je hladna, manje je kvarljiva, što znači da je manja vjerojatnost da će se pokvariti zbog toplijih temperatura u vratima hladnjaka.

Jeste li probali novi način “motanja” tortilja? Internet je poludio za njim!

Komentara 2

DJ
dj5
10:59 29.01.2021.

Koja lupetanja!

MO
montello
18:09 29.01.2021.

meni je mlijeko tamo uvijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije