Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci otkrivaju što je razlog

Mladić se požalio: 'Iako sam u novoj vezi, često razmišljam o bivšoj koja me prevarila'

Veza
Shutterstock
19.11.2020.
u 16:30

"Duhovi prošlosti počinju nas progoniti baš kad smo nezadovoljni sa svojom sadašnjošću", anonimnom je mladiću odgovorila psihologinja dr. Angharad Rudkin.

Nedavno je seks kolumnistica s portala Metro Lisa Scott objavila pismo jednog anonimnog muškarca koji se požalio da 'previše razmišlja o bivšoj djevojci koja ga je prevarila'. Bila mu je kaže, nevjerna još na početku njihove ljubavne veze, koja je prije nekoliko godina i završila.

- Još se ponekad čujemo, a nedavno sam joj rekao i da mi je žao što nisam neke stvari drugačije napravio dok smo bili skupa - napisao je mladić koji kaže kako mu je još uvijek žao što je zbog prevare kroz cijelu tu vezu na nju bio ogorčen, a najviše ga muči to što je još tada znao kako bi se trebao postaviti, no to nije napravio.

- Znao sam i tad što ona od mene treba i kakav bi prema njoj trebao biti ali joj nikad nisam pružio što sam trebao - napisao je. 

Foto: Shutterstock

Sad je ,dodaje, već duže vremena u vezi s drugom curom s kojom mu je dobro ali stalno ima osjećaj da nešto nedostaje.

- Duhovi prošlosti počinju nas progoniti baš kad smo nezadovoljni sa svojom sadašnjošću - kaže psihologinja dr. Angharad Rudkin, te dodaje kako 'zvuči kao da je u dugoj vezi s nekim u koga nije potpuno zaljubljen'. 

- Iz nekog se razloga nedorečene stvari iz stare veze prelijevaju na ovu u kojoj ste sad - rekla je dr. Rudkin. A kad se nečem bliži kraj, skloni smo vraćanju u prošlost da bi izbjegli nelagodnu situaciju koja je pred nama; jer je uzbudljivije razmišljati o intenzivnim osjećajima iz prošle veze nego o problemima iz sadašnje.

Rudkin kaže i kako mnogi nesvjesno iz veze u vezu ponavljaju iste pogreške, pa možda to radi i ovaj mladić koji je i sam spomenuo da ga je sram što bivšoj nije dao što je trebala. 

Foto: Shutterstock

- Je li vam palo na pamet da isto radite i sa sadašnjom? - pita ona i kaže kako se takvi destruktivni ciklusi u vezama ponavljaju sve dok ih ne postanemo svjesni i dok nešto ne poduzmemo.

- Najvažnije je dokučiti koje loše obrasce vučemo za sobom iz jedne veze u drugu - rekla je dr. Rudkin. Mladiću je poručila  i da se, ako ipak želi poraditi na vezi sa sadašnjom djevojkom, makne od bivše s kojom se  povremeno viđa.

Primijetili da se nešto miče ispod drvene kućice: Imali su što vidjeti kada su je podigli

Veza
1/2

- Koncentrirajte se na sadašnju djevojku da vidite postoji li ipak nešto među vama zbog čega biste ostali s njom - savjetuje dr. Rudkin. Istovremeno, poručila je, uložite vrijeme i trud u detektiranje svojih pogrešaka iz prošlosti i jednom zauvijek prestanite sa štetnim obrascima.

Antonija je završila školu za kemijskog tehničara, nakon čega je upisala policijsku akademiju. Svira saksofon i bavi se sportom, a biti interventna policajka za nju je ostvarenje sna

Predstavljamo naše Dive: Antonija Radeljić, interventna policajka

Antonija je završila školu za kemijskog tehničara, nakon čega je upisala policijsku akademiju. Svira saksofon i bavi se sportom, a biti interventna policajka za nju je ostvarenje sna 👏❤ Više na: https://bit.ly/3nbBoTZ

Objavljuje Večernji list u Srijeda, 11. studenoga 2020.

Komentara 2

MI
minolta
21:43 19.11.2020.

ne brini, na dobrom si putu da te i nova prevari pa ćeš zaboraviti staru ljubav.

MO
montello
18:07 19.11.2020.

da je ne voliš zaboravio bi je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije