Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studija

Mlade žene na stresnom poslu obolijevaju od srčanih bolesti

ured
Arhiva Večernjeg lista
06.05.2010.
u 16:13

Posebno je uočeno da zdravstvene tegobe imaju mlađe žene između 30-ih i 50-ih godina.

Mlade žene koje rade stresne poslove imaju znatno veće šanse za obolijevanje od srčanih bolesti, pokazuje novo istraživanje Sveučilišta Kent.

Dosad se smatralo da hormon estrogen štiti žene od srčanih bolesti kojima su uvijek bili skloniji muškarci, no čini se da to i nije baš tako. Uočeno je da stresan posao kod žena sa sobom nosi i nezdrav način života – pušenje, lošu prehranu i nekretanje.

Posebno je uočeno da spomenute zdravstvene tegobe imaju mlađe žene između 30-ih i 50-ih godina.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:04 07.05.2010.

Otkad su mlađe žene kategorija između \"tridesetih i pedesetih godina\"??? Koliko ja znam mlađe žene su dob do nekih 35 godina, neka bude i do 40 godina. A žene u 40-tim i 50-tim su daleko od mlađih žena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije