Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škrtost ili štedljivost?

Mjesec u New Yorku preživi s 1300 kn: 'Ne trošim gotovo ništa, namještaj nađem, a strujom se ne koristim'

Screenshot TLC
09.03.2021.
u 10:30

Osam godina nisam kupila ni komad odjeće, kaže štedljiva Hashimoto, koja je donje rublje zadnji put kupila davne 1998. godine, a kako zbog skupe struje ne uključuje ni perilicu rublja, malo odjeće koju ima pere u kadi.

Kate Hashimoto iz New Yorka kaže da, premda već tri godine živi u jednom od najskupljih gradova za život, ne troši gotovo ništa.

– Ako baš moram nešto kupiti i potrošiti novac, trudim se platiti što manje – rekla je Hashimoto koja u inače preskupom New Yorku živi s nevjerojatno skromnim budžetom od samo 1300 kn mjesečno. To joj, kako prenosi The Sun, uspijeva jer ''ponovno koristi sve što se može dvaput iskoristiti''.

– Ako na primjer u javnom WC-u operem ruke i obrišem ih papirom, taj papir sačuvam i ponovno koristim – objašnjava Hashimoto koja u skladu s tom filozofijom nije kupila ni jedan komad namještaja koji posjeduje, već koristi ono što nađe na smetlištima i po ulicama prenapučenog New Yorka.

Foto: Screenshot TLC

– Samo sam skupljanjem odbačenog namještaja ''uštedjela'' nekoliko tisuća dolara – ispričala je Hashimoto u TLC emisiji Extreme Cheapskates. Krevet je tako napravila od prostirki za jogu, a blagovaonski joj stol čini hrpa starih časopisa.

Kako joj je mrsko plaćati i struju, Hashimoto je izbjegava trošiti, pa nema potrebe paliti peć ili perilicu suđa – a ti joj kuhinjski aparati zapravo više služe kao ormarići za odlaganje stvari.

Paunovi i kunići nisu u lovištima, nego na OPG-u

1/5


– Osam godina nisam kupila ni komad odjeće - objasnila je šparna žena koja si je donje rublje, kako kaže, zadnji put kupila davne 1998. godine – a budući da ne pali ni perilicu rublja, ono malo odjeće što ima pere u kadi.

Foto: Screenshot TLC

Ipak, vjerojatno je najekstremniji način na koji Hashimoto štedi novac to što ne koristi ni toaletni papir, već se nakon nužde, kako kaže, opere vodom i sapunom, a ako nema ni sapuna, nađe se uvijek pokoji papirnati ručnik koji je sačuvala nakon pranja ruku u javnom WC-u...

Procvjetalo je jedno od najljepših stabala u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu najavila je proljeće!

Komentara 24

ZB
Zoki-Bijela
10:56 09.03.2021.

Nesto poput Penelopea

Avatar Tombstone
Tombstone
13:03 09.03.2021.

Da? Ne placa stanarinu, ne jede, ne placa vodu i odvoz smeca, nema auto, nema zdravstveno ni telefon, nema internet ni tv....?

Avatar tanđara
tanđara
12:28 09.03.2021.

je li to život u 21. stoljeću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije