Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad modne Italije?

Miuccia Prada: Italija gubi status najvećega modnog carstva

miuccia prada
Financial Times Magazine
02.08.2012.
u 00:01

Kreativna direktorica Prade otvoreno je progovorila o tome kako Italija pada u "drugu modnu ligu" u kojoj više nema glamura, a kritizirala je i svoju vladu koja modu smatra "neozbiljnom"

Kreativna direktorica Prade i jedna od najmoćnijih žena u dizajnerskom svijetu dala je intervju La Repubblici, no ovog puta ne kako bi predstavila neke kreativne novitete nego kako bi se potužila na pad talijanskoga glamura. Podsjetimo, nedavno je modna kuća Valentino prodana katarskoj tvrtki.

Stoga Miuccia Prada vjeruje kako je Italija u velikoj opasnosti da izgubi svoj status jedne od najutjecajnijih modnih zemalja:
– Prodajom naših luksuznih brendova strancima riskiramo da time padnemo u 'drugu modnu ligu'. Također, samim time gubimo vlast nad bitnim odlukama i glamurom naših brendova.

No Miuccia nije zabrinuta samo zbog prodaje modnih kuća strancima nego i zbog toga što brojni talentirani dizajneri odlaze u "bijeli svijet" kako bi drugdje unaprijedili svoje znanje. Tako se dotakla Rafa Simonsa oko kojeg se ove godine digla velika medijska prašina, a koji je ovog travnja napustio modnu kuću Jil Sander i otišao u Dior. (Iako je Jil Sander Njemica, od 1985. godine sjedište modne kuće je u Italiji i redovito prikazuje svoje revije na milanskom tjednu mode).

Uza silnu ogorčenost što Italija polako ali sigurno propada kao najveće modno carstvo, kreativna direktorica Prade žestoko je kritizirala i talijansku vladu koja smatra da je moda "neozbiljna".

– Moda uvijek zahtijeva najbolje, tako da idemo negdje drugdje ako treba – tako je Miuccia objasnila zašto kolekcije svog brenda Miu Miu radije pokazuje u Parizu nego u Milanu. Jer glamur je ipak najvažniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije