Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moglo bi vas iznenaditi

Mislite li da se trebate tuširati svaki dan? Provjerite i koliko puta treba prati zube, ruke...

shutterstock
21.01.2020.
u 12:43

Održavanje higijene važno je za zdravlje čovjeka, ali treba li to raditi svaki dan?

Možda će vas iznenaditi, ali vjerojatno se tuširate više nego što je potrebno, piše Best Life. Prema stručnjacima i liječnicima, tuširanje je dovoljno jednom ili dvaput tjedno. Svakodnevno tuširanje miče dobre bakterije s kože, što povećava mogućnost za infekcije i bolesti.

Prati zube
Zubi se trebaju prati najmanje dva puta dnevno, jednom ujutro i jednom navečer. No, trebali bi se prati i nakon jela kako bi se zaštitili od karijesa i infekcija.

Prati ruke
Nije važno koliko puta perete ruke, važno je u kojim situacijama perete ruke. Najvažnije situacije u kojima treba prati ruke jesu: prije i poslije jela, poslije obavljanja nužde, nakon što pušete nos, kihnete ili kašljete, a i u drugim situacijama koje utječu na zdravlje.

Rezati nokte
Ovisi koliko vam brzo rastu nokti, ali najlakše je to provjeriti s pomoću prljavštine ispod noktiju. Čim se krene skupljati prljavština, vrijeme je za rezanje noktiju.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar rothmans
rothmans
18:39 21.01.2020.

Ja se kupam nedjeljom, trebao ili ne trebao!

JO
josip
17:52 21.01.2020.

tuširanje subotom i to je to...

JS
John_s
16:30 21.01.2020.

ok, možda je nekima dovoljno tuširati se 1-2 puta tjedno, no uz uvijet da svakodnevno perete strateška mjesta, no ne slažem se s preporukom kod pranja ruku. muškarcima bi trebalo biti obavezno pranje ruku prije male nužde, čak i važnije nego nakon, jer možeš svašta zaraditi diranjem veseljka prljavim rukama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije