Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnosti

Mislite da je bezazleno? Evo što se događa kada pijete alkohol

Druženje prijatelja
Thinkstock
25.11.2018.
u 23:10

Preporuka je da se ne konzumira više od dva alkoholna pića na dan, no mnogi piju više od toga.

Pred nama je najveselije doba godine kada će mnogi posegnuti za kojom čašicom više. I nije to ništa što će ostaviti pogubne posljedice na organizam ako pijete umjereno, no ako redovito posežete za alkoholnim pićima, prijete vam razni zdravstveni problemi.

Preporuka je da se ne konzumira više od dva alkoholna pića na dan, no mnogi piju više od toga. 

Dr Richard Kidd iz australijskog Medical Council-a, tvrdi kako je alkohol "krivac" što u toj zemlji bilježe u prosjeku 15 smrtnih slučajeva na dan uzrokovanih pretjeranom konzumacijom alkohola.

Evo što alkohol čini vašem tijelu... 

Mozak i živčani sustav

Već i male količine alkohola utječu na promjene u organizmu. Okidač su za anksioznost i depresiju, čak i nakon samo jednog ili dva pića, poručuje dr. Kidd.

Osobe koje često pretjeruju u ispijanju alkoholnih pića, imaju veći rizik od oštećenja mozga i razvoja demencije. 

Oči

Ako ste i jednom pretjerali s konzumacijom alkohola, sigurno ste doživjeli da vam se zamutio mid. Nije bezveze ona uzrečica: Vidim dvostruko...

Ako češće pretjerujete s alkoholom, a imate nižu razinu vitamina B1 i B12 u organizmu, prijeti vam trajno oštećenje vida. 

Usta i grlo

Alokoholna pića povećavaju rizik od raka usta i grla, pojašnjava Kidd. Ispijanje pet alkoholnih pića povećava rizik od nastanka spomenutog raka za dva do tri puta u odnosu na rizik koji imaju osobe koje ne piju, piše, Alcohol.org.nz 

Pogledajte prvu emisiju trenerice uz koju baš svatko može smršavjeti  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije