Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je spretniji

Mirna se pokazala spretnijom iako se Mario borio do kraja

'24. 05. 2010, Art interijeri, Zagreb - Mirna Maras Valentic i njen suprug Mario Valentic sudjeluju u dvoboju spolova. Natjecanje u zadacima; pranje, usisavanje, peglanje, parkiranje, uvlacenje konca
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
1/9
01.06.2010.
u 08:01

Supruzi Valentić u dvoboju kućanskih poslova stavili su pred sebe novi izazov! Mirna je slavila sa 3:1 iako u kući oboje obavljaju poslove.

Žene vole kad im muškarci pomažu u kući, ali i takve partnere smatraju privlačnijima, pokazalo je istraživanje provedeno na 3500 parova na londonskoj School of Economics. 

Žestoka borba do kraja 

Ženama je također drago kada se muškarac ne ustručava zaprljati ruke kako bi im pomogao te je broj razvoda u takvim brakovima manji! Želeći provjeriti teoriju i u praksi, zamolili smo mladi bračni par Mirnu i Marija Valentića da odmjere snage u našoj “bitki spolova”. I premda je Mirna pobijedila, Mario se borio do kraja! Za sudoperom Mario je oprao samo dvije čaše za razliku od supruge koja ih je oprala čak šest zahvaljujući svom prijašnjem konobarskom iskustvu na mjestu dvoboja – u salonu Art Interijera.

Navesti konac na ušicu igle pokazalo se jednakim problemom za oboje iako je Mario gotovo uspio navesti i treći konac što smo priznali kao izjednačenje. U usisavanju Mirna se pokazala mrvicu spretnijom i okretnijom, čak i u štiklama! Zasluženih 2:1 za Mirnu. – Usisavam kod kuće, a Mario ponekad uskače. Mogu sve, samo mi ne dajte da glačam! Tu treba paziti na svaki detalj, a nisam picajzla. Kod nas glača jedna gospođa. Kad sam upoznala Marija, bio je sav zgužvan – kroza smijeh kaže voditeljica Nove TV koja se ipak okretnijom pokazala i u rukovanju glačalom te dokazala da su žene ipak bolje u obavljanju kućanskih poslova. – Živio sam sam pa znam raditi po kući. Inače jedino ne glačam. Treba dobro majicu rastegnuti, pa se poslije ne mora ni glačati – uvjeren je Mario. 

Većinu poslova rade žene 

Mirnino slavlje od 3:1 potvrđuje i rezultate studije koju je agencija Mediana Fides provela na uzorku od 800 ispitanika. Kućanske poslove u Hrvatskoj obavlja tako 64,9 posto žena, 8,2 posto muškaraca, a 23,7 posto parova ih dijeli. 

– Ja radim više po kući jer Mario to dobro ne radi. Posuđe pere, ali pod nipošto, to mu ne ide – kritična je Mirna. 

Tek dva posto hrvatskih obitelji ima kućnu pomoćnicu, a kao glavni razlog tome ne navodi se novac, nego to što ??išćenje obavljaju sami pa im ona nije potrebna! Teže kućanske poslove, poput pranja sagova, prozora i generalnog čišćenja obavlja 49,1 posto žena, 16,2 posto muškaraca, a njih 27,1 posto ih dijeli. Iako je na kraju dvoboja Mario slavodobitno uzviknuo kako je on pobjednik, sretan jer je uspio obaviti sve zadatke, čini se kako je i ovdje za dobar posao bila potrebna Mirnina ženska ruka.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:05 01.06.2010.

koji su ovi????????????????????

JM
ja-ma
14:33 02.06.2010.

Ja znam tko su ovi i draže mi je čitati o njima nego o mnogim drugima jedino mi nije jasno zašto se u citatima mijenjaju riječi i stavljaju neke koje nitko živ ne upotrebljava?!Kladim se u što god hoćete da Mirna i Mario nisu niti jednom upotrijebili izraze glačati,posuđe i sl...Neka novinarka piše kako hoće,ali neka se citati ne \"friziraju\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije