Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državno prvenstvo

Mirjana Kozlina, najbolja hrvatska majstorica slastica

slastičarka
Foto: Tanja Božić/VLM
1/6
10.12.2010.
u 17:00

Mirjana Kozlina obranila je titulu, druga je Rafaela Mihatović iz Poreča, a treća Ljiljana Krstinić iz Umaga

Hrvatska je u četvrtak dobila slastičarsku prvakinju. Mirjana Kozlina iz hotela The Regent Esplanade iz Zagreba obranila je titulu na drugome Državnom prvenstvu slastičara.

Na drugo mjesto plasirala se Rafaela Mihatović iz hotela Valamar Rubin u Poreču dok je treća Ljiljana Krstinić iz umaškog Istraturista. Natjecatelji su mukotrpno radili puna tri dana, a oni koji su se natjecali za titulu prvaka morali su pripremiti čak sedam različitih slastica i jednu tortu.

Torta se ove godine nije mogla donijeti gotova kao prošle, već su je natjecatelji radili u hotelskoj slastičarnici pod budnim okom ocjenjivačkog suda.

Pripremali su i kolač te slatki pladanj za 18 osoba, ali i topli i hladni desert.

Natjecatelji su u pojedinim kategorijama osvajali brončane, srebrne, odnosno zlatne medalje.

Uz Kozlinu, koja je osvojila dva zlata i četiri srebrne medalje, Saša Bešlić iz opatijskog Grand hotela Adriatic zadivio je svojom stolnom dekoracijom od čokolade.

 Za temu je uzeo drevni Egipat i osvojio zlatnu medalju u toj kategoriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije