Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Probajte ga na koži

Mirisi kao muškarci; kako znati da ste odabrali pravog

parfem
Arhiva VL
21.01.2011.
u 15:45

Budite oprezni kad kupujete parfem jer drugačije reagira na testnom papiriću i na vašoj koži

U iščekivanju Valentinova, a time i – ma koliko se ustručavali priznati i glumili skromnost – očekivanja darova, valjalo bi se prisjetiti nekih osnovnih teza o mirisima. Odabir mirisa i darivanje parfema uvijek je dvosjekli mač i koliko god će pogled na lijepo upakiranu bočicu parfema obradovati onoga tko prima dar, toliko riskirate da niste pogodili miris.

Osobni pečat koji se pamti

Mirisni oblak oko tijela ne samo da će nadopuniti vaš izgled nego će i zapečatiti vašu osobnost i dati vam zaštitni znak.

Prisjetite se koliko ste se često "predozirali" u parfumeriji tražeći nešto posebno. Kako među milijunima prekrasnih bočica i njihovim opojnim sadržajima odabrati onaj koji odgovara koži? Zadatak je to koji zahtijeva strpljenje i dosta vremena.

Stranica Pourfeme donosi niz savjeta koji će vam pomoći izabrati i pronaći miris koji će stvoriti savršenu alkemiju s vašom kožom i učiniti vas neodoljivom. Nakon toga vam preostajete samo da na pavo mjesto prišapnete o kojem je mirisu riječ. Dakako, odmah u najvećoj bočici i - eau de parfum!

Cvijeće, voće, puder, drvo... 

Za početak razlučimo vrste parfema koji su podijeljeni u pet glavnih kategorija: cvjetni, voćni, puderasti, drveni i orijentalni, i svaki od njih je jasno definiran.

Cvjetni miris karakterizira sastav - ruže, ljubičice, geranija, narcis, itd.

Njih biraju nježnije osobe, no s jasnim stavom što hoće; cvjetni Chanel No 5. Voćno svježi Dolce & Gabbana Light Blue parfem je s naglašenim svježim voćnim aromama, mladenački je i lako ga nose svi koji se takvima osjećaju.

Puderasti mirisi poput Miss Dior kombiniraju živost i senzualnost u notama mošusa, bergamota, izražavaju eleganciju i karakter.

Drvenasti i topli mirisi sandalovine i pačulija glavne su odlike mirisa namijenjenog temperamentnim i senzualnim ženama (Opium Yves Saint Laurent).

Za jake, uporne i strastvene žene je parfem koji obilježavaju istočnjački mirisi, note ambre i začina (Coco Chanel).

Budite oprezni kad kupujete parfem jer drugačije reagira na testnom papiriću i na vašoj koži. Kada napravite uži izbor, isprobajte prije kupnje parfem na zapešću i pričekajte nekoliko sekundi prije nego ga pomirišete. Neka se sljubi s kožom koja ondje pulsira i tek onda pomirišite. Ako se prepoznate i nađete u tom mirisu – napravili ste dobar posao.

I da, ne zaboravite razliku između toaletne vode (eau de toilette) i parfemske vodice (eau de parfum). U ovoj drugoj je veća koncentracija mirisa, a preporučuje se ženama koje imaju suhu kožu.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
MINERVA
18:53 21.01.2011.

Miris ti odgovara na koži, a pravi muškarac ti su uvuče pod kožu.

CV
cvijece
21:36 21.01.2011.

MOj dragi,dragi,dragi je mirisao na jasmin,davno je tome,muž je druge žene ...jasmin je opojan za mene,još uvijek...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije