Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasili su je

Mini konj Martha visoka je samo 60 centimetara: 'Šašava je i voli život'

R&R Ranch
29.01.2020.
u 09:01

Boluje od poremećaja zbog kojeg je vrlo mala. Ima 15 mjeseci, a veličine je zlatnog retrivera

Inače ovakve konje najčešće uspavaju, no njena je obitelj od nje odbila odustati. Odlučili su se za operaciju, koja joj je pomogla. Njena 57-godišnja vlasnica Stacy Rolfe, inače iz Missourija rekla je za Metro: "Postoji mnogo komplikacija vezanih uz njeno stanje. Kod Marthe najviše se borimo s njenim deformiranim nogama. Ovakvi konji imaju problema s organima, zubima i ustima, očima... Trebaju posebnu njegu."

Foto: R&R Ranch

No za Marthu kažu da je baš posebna, voli život i ništa joj ne može pokvariti dan. "Nije dopustila da je deformacija nogu obilježi. Ona je sretna curica koja živi sa svojim manama", piše Metro. 

Foto: R&R Ranch

Obitelj ju je posvojila nakon što su na internetskoj stranici Craigslist vidjeli kako se prodaje kao božićni poklon. Inače, bivši vlasnik koji ju je prodavao nije znao da je bolesna, ali Stacy je odmah vidjela probleme s njenim nogama i zato su je odlučili spasiti. 
- Mnogi će misliti kako je imati malog konja zabavno. Sve što vide je kako Martha trči naokolo, igra se i šašava je. Njima bi rekla kako mnogo truda ulažemo u njeno zdravlje i da je napredovala od kad smo je doveli kući - priča Stacy. 

U Zagrebu je održano prvo internacionalno natjecanje u šišanju pasa:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije