Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po čemu je specifičan

'Mindful seks': Metoda koja jamči bolji i usredotočeniji seks sa svim osjetilima!

Shutterstock
17.05.2021.
u 20:54

Ne može se svatko odmah skoncentrirati na više osjetila odjednom, kaže Mouhtis i preporučuje da započnete s fokusom na dodir, pa se prebacite i na ostala osjetila

Zamislite seks koji će odjednom upaliti sva vaša osjetila - kaže seks terapeutkinja Michelle Mouhtis iz New Jerseyja - e to je, objašnjava ona, 'mindful seks', kad su oba partnera cijelo vrijeme trajanja seksa fizički i emocionalno skroz prisutni.

- Ako ste s nekim duže u vezi, vjerojatno imate neke uobičajene pokrete koji s vremenom mogu i dosaditi, no isti ti će isti pokreti postati potpuno drugačiji i 'novi' ako prije seksa odvojite trenutak da uključite sva svoja osjetila - kaže Mouhtis.

Uz to, dodaje ona, takav će vam seks pomoći i da s partnerom uspostavite dublju povezanost, jer je sam čin mnogo intimniji od 'uobičajenog' seksa.

- Mindful seks u konačnici može dovesti i do smanjenja anksioznosti, boljeg prihvaćanja svog i tuđeg tijela, dublje povezanosti među partnerima i većeg uživanja - objasnila je terapeutkinja; jer seks tad postaje doživljaj u kojem se stapaju tijelo i um.

A za 'mindful seks' ona savjetuje nekoliko koraka:

1. Razgovarajte s partnerom.

Pričajte o tome što biste željeli raditi tijekom seksa i na koje senzacije bi ste se htjeli usredotočiti ili želite li koristiti neke seks rekvizite, savjetuje ona i preporučuje da za još intenzivniji doživljaj i uzbuđenje uključite i kockice leda ili perje, što god vama kao paru odgovara.

2. Odvojite više vremena 

Ovakav bi seks trebao trajati dulje od 'uobičajenog' seksa, pa si osigurajte dovoljno vremena i dobro raspoloženje, kaže Mouhtis.

- Ostavite djecu s dadiljom i oslobodite raspored - savjetuje.

Relaksirajte se

Terapeutkinja savjetuje i da prije nego što se počnete dirati, odvojite pet minuta da skupa napravite nekoliko kraćih vježbi disanja ili brzu meditaciju; sinkronizacija i duboko disanje bolje će vas pripremiti za intimnost, a dodatni je bonus što ćete biti opušteniji.

Potjerala holivudskog glumca iz restorana pa ga molila da se vrati, on oduševio reakcijom

1/14

Usredotočite se na jedno osjetilo

Ne možemo se svi odjednom koncentrirati na više osjetila, kaže Mouhtis i preporučuje da započnete s fokusom na dodir, pa se prebacite na ostala...

- Fokusirajte se na partnerove ruke dok vas dira ili njegove usne dok vas ljubi - savjetuje, što će povećati fizički užitak.

Zaokupite se sami sa sobom

Istražujte svoje tijelo i dirajte se kako biste bolje sami sebe razumjeli, kaže psihologinja dr. Wanda Hill sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji.

- Što bolje razumijete zašto vam je nešto ugodno, to ćete u seksu biti zadovoljniji - rekla je Hill. pa ženama preporučuje 'igranje s novim vibratorom' ili isprobavanje nekih drugih tehnika masturbacije.

Isprobajte digitalni detoks

Seksologinja dr. Jess O’Reilly kaže da 'mindful seks' u 21. stoljeću znači izbacivanje mobitela iz spavaće sobe za vrijeme seksa.

- Još bolje, držite ga van sobe cijelu noć: cilj je da zaspite i probudite se jedan kraj drugog, a ne uz svoje online prijatelje i pratitelje - rekla je za Women's Health.

Evo kako možete najlakše do orgazma...

Komentara 1

MO
montello
15:43 18.05.2021.

Yes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije