Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8.ožujka

Mimara na Dan žena u ružičastom ozračju

Thinkstock
17.02.2014.
u 12:47

Ove godine prikupljat će se donacije za KBC Sestre Milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije

WOW, udruga koja promiče kulturu stola, vino i gastronomiju, ponajviše među pripadnicama nježnijeg spola, Women on Wine, odlučila je i ove godine organizirati 2. Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca. Održat će se u muzeju Mimara, kao i lani 8. ožujka, tradicionalno i simbolično, na međunarodni Dan žena.

Pink Day će u muzeju Mimara okupiti ponajbolje proizvođače ružičastih mirnih vina i pjenušaca iz Hrvatske, mnoge iz inozemstva te posjetiteljima na jednom mjestu omogućiti da degustiraju vina pomno probranih proizvođača nježnih i zavodljivih roséa. Festival prate besplatne radionice, edukativna predavanja te zanimljivi okrugli stolovi s atraktivnim eno-gastro temama.

Ove godine Festival će ponuditi i jednu novost. Bit će to „Zeleno iznenađenje“, no organizatorice su u ovoj fazi još tajanstvene oko detalja programa Pink Daya te najavljuju kako će 25. veljače na konferenciji za medije otkriti o čemu je točno riječ, navodi šefica Sanja Muzaferija.

Humanitarni karakter dio je Pink Daya. Prošle godine skupljala su se sredstva za Autonomnu žensku kuću Zagrebm a svi velikodušni donatori koji su pridodali najmanje 100 kuna na dar su dobili dizajnerski privjesak Karima Rashida. Ove godine prikupljat će se donacije za KBC Sestre Milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije. Poneke mlade djevojke zbog najrazličitijih vanjskih utjecaja posežu za rigoroznim mjerama mršavljenja. WOW-ice promiču upravo umjerenost u konzumaciji jela i pića te upozoravaju na važnost javne diskusije o tom problemu, a sve u svrhu prevencije bolesti i sugestije djevojkama kako da ne krenu krivim putem. Prikupljena sredstva koristit će se za kupovinu aparata za Ph-metriju.

>> Mirisno i raskošno – ljeto voli ružičasta vina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije