Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurno niste znali

Čudna stvar koja se događa s vašim tijelom kada se uselite s nekim

stopala, par
Foto: Thinkstock
08.08.2017.
u 14:19

Kada počnete živjeti s nekim, puno toga se promijeni u životu, no još više toga imate zajedničkog

Kada počnete živjeti s nekim, puno toga se promijeni u životu. Osim što više nemate 'slobodu' koju ste dotad imali, mnogo je više stvari koje su vam zajedničke.

No, jedna je stvar koju dijelite i koja nije baš tako privlačna, a to sigurno niste znali.

Riječ je o mikrobima koji se nalaze na vašim stopalima. Biolozi sa Sveučilišta Waterloo analizirali su stanice kože sa 17 različitih mjesta na tijelu jednog volontera i došli do zaključka kako prema mikrobima sa stopala možete pogoditi s kim ta osoba živi.

Biolozi su analizirali 330 stanica kože sa 17 različitih mjesta na tijelu, od kapaka, nosnica, pazuha, torza, leđa, pupka, dlanova do stopala i otkrili kako na stopalima ima najviše podudaranja među partnerima.

Objašnjavaju kako je to zapravo očekivano jer stopalima hodamo površinom po kojoj hoda i osoba s kojom stanujete te tako zapravo izmjenjujete zajedničke mikrobe. Ima li veće romantike od toga? 

Komentara 1

NE
Nepoželjna
16:46 08.08.2017.

Koliko se samo takvih ''podstanara'' razmijeni tijekom poljupca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije