Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utjecaj na mlade

Mediji potiču razvoj poremećaja u prehrani

Dijeta
Arhiv VL-a
19.04.2010.
u 08:00

Oglašivači i tisak trebali bi dati više prostora osobama čiji se izgled ne uklapa u uvriježene predodžbe o "idealnom" obliku tijela.

Britanski Royal College of Psychiatrists pozvao je medije da prestanu promovirati nezdrav izgled i tako poticati razvoj poremećaja u prehrani, posebice u mladih, objavio je portal Plivazdravlje.hr. Po mišljenju stručnjaka oglašivači i tisak trebali bi dati više prostora osobama čiji se izgled ne uklapa u uvriježene predodžbe o “idealnom” obliku tijela.

Analize su pokazale kako mediji uglavnom koriste modele koji imaju premalu tjelesnu masu, a njihove eventualne nedostatke “popravljaju” računalnim programima za obradu fotografija. Psihijatri dodaju kako takve fotografije imaju izrazito negativan utjecaj na osobe koje već imaju poteškoća sa samopouzdanjem, posebice one u adolescentskoj dobi.

Ključne riječi

Komentara 2

PU
pinjuhda_urednik
11:09 19.04.2010.

Istina! kad mi kaže neka cura da mora skiniti par kila,a nemaš je šta vidjeti meni se kosa digne.Nema više cura koje su ugodno popunjene,sve sami leševi.I svi to znaju i svi to kritiziraju,ali svejedno mediji i dalje stavljaju svoj tip idealne žene.

Avatar el.danchi
el.danchi
11:10 19.04.2010.

Žene koje vidimo na ekranima kao primjere ljepote i idealnih figura su logoraški izgladnjele i nakaradno mršave spodobe. Čast iznimkama ali i te iznimke ponekad budu odbijene na audicijama kao \"malo prejake\". Neprirodne iluzije plasirane kroz medije iskrivljuju stvarnost. Roditelji, budite snažni i dosljedni te nam Bože pomozi s tim izazovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije