Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVLJE IZ KOŠNICE

Medene inhalacije na OPG-u Čubrić u selu Korita

Medene inhalacije na OPG-u Čubrić
Foto: MEDENE- INHALACIJE.COM
1/2
10.06.2019.
u 10:00

Prirodni aerosol koji se nalazi u košnicama vrlo je koristan za ljudsko zdravlje

Nakon šetnje prekrasnom prirodom Plitvičkih jezera, gdje čisti zrak potiče razvoj 1400 biljnih vrsta i podvrsta čije cvjetove obilaze pčele, dodatni je doživljaj opustiti se u drvenoj kućici za inhaliranje OPG-a Čubrić u selu Korita u općini Rakovica, neposredno uz Nacionalni park. Inhalacije pčelinjim proizvodima poboljšavaju rad organizma, a prirodni aerosol od mješavine meda, matične mliječi, cvjetnog praha, propolisa i voska koji se nalazi u košnicama vrlo je koristan za ljudsko zdravlje. Aromatične materije cvjetova, nektara i voska koje se oslobađaju iz košnice naseljene pčelama djeluju antibakterijski, antigljivično i antivirusno. Udisanje zraka iz košnica ljekovito je za ljude s bolestima dišnih organa kao što su astma, bronhitis, glavobolja, migrena, pušačke bolesti...

Foto: MEDENE- INHALACIJE.COM

Apiterapija ima stimulativno djelovanje na želučano-crijevni i kardiovaskularni sistem, povećava radnu sposobnost te povećava imunitet organizma. Zrak iz košnice izuzetno dobro djeluje na bronhe. Inhaliranje se provodi tako da osoba koja se inhalira u apikomori stavi masku za udisanje s jednosmjernim ventilom i diše tako da zrak iz košnice udahne na usta, a izdisaj napravi na nos, da ne bi došlo do narušavanja mikro klime u košnici. Na taj se način provodi i vježba disanja, odnosno dišna gimnastika koja je pouzdana za zdravlje jer jača dišne mišiće i poboljšava rad bronha. Udisanjem zraka obogaćenog mirisom meda, matične mliječi, peluda i pčelinjeg kruha te voska dolazi do širenja dišnih kanala i povoljnog djelovanja na pluća, bronhe i kardiovaskularni dio organizma, odnosno krvne žile. Istraživanja su pokazala da pčele korigiraju magnetsko polje, što na čovjeka djeluje smirujuće, a zujanje pčela djeluje antistresno.

Inhalacije traju od 20 do 30 minuta, dva puta dnevno, neko vrijeme po potrebi. Ostajete li dulje, a niste iz okolice, obitelj Čubrić će vam ponuditi smještaj u svom apartmanu.

Obitelj Čubrić pčelarstvom se bavi od 2006. godine, kaže nam vlasnica Brigita. Osim inhalacija na njihovu je gospodarstvu moguće kupiti med te druge pčelinje proizvode kao i proizvode od voska. 

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije