Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti slastičara

Maslinovo ulje i ružmarin? Slastičar otkriva trikove za savršene palačinke

shutterstock
25.02.2020.
u 09:19

Iako zvuči neobično, dodavanje maslinova ulja učinit će vašu smjesu savršenom.

Slastičar Chris Bernard, koji ima 20-godišnje iskustvo u svom poslu, otkrio je trikove uz koje će vaše palačinke uvijek ispasti savršene, prenosi Daily Mail.

Neka smjesa malo odstoji
Kada ste napravili smjesu, ostavite je da odstoji barem 30 minuta prije pečenja. Tako ćete spriječiti da palačinke budu žilave.

Dvostruko miješanje sastojaka
Smjesa za palačinke mora biti kremasta i glatka, a do takve ćete doći ako prvo pomiješate mokre sastojke (mlijeko, jaja i rastopljeni maslac i prstohvat soli), a u drugoj posudi brašno kojem ćete uz stalno miješanje dodavati mokru smjesu. Dugo miješajte dobivenu smjesu kako bi izbjegli grudice. Tajni sastojak je maslinovo ulje koje će učiniti palačinke ljepljivima.

Tava koja se ne lijepi
Koristite se tavom koja se ne lijepi na srednjoj do jakoj vatri i stavite žlicu maslaca kada se otopi prije pečenja. 

Čekajte da nastanu mjehurići
Većina ljudi prerano okrene palačinke na drugu stranu, ali najbolje rezultate dobit ćete ako čekate da se na gornjoj strani stvore mjehurići. Osim mjehurića, pričekajte da rubovi postanu smeđi i hrskavi.

Osim recepta za palačinke, doznajte kako nastaju krafne:

Zaboravite špatulu
Umjesto da okrećete palačinke špatulom, okrenite ih bacanjem u zrak. Obratite pozornost na prethodni savjet kako biste znali kada je točno treba okrenuti.

Koristite rižino brašno
Ako volite palačinke bez jaja i glutena, preporučuje se uporaba rižina brašna umjesto običnog, bijelog. Možete rabiti smeđi šećer koji će dati okus, prašak za pecivo i bademovo ili sojino mlijeko.

Arome
Chris preporučuje dodavanje suhih začina poput ružmarina, ali pazite da sve dobro izbalansirate sa šećerom.

Pažljivo s voćem
Dodavanje svježeg voća u smjesu nije pametna odluka. Ono će se ugrijati i na raspasti. Radije ga dodajte na gotove palačinke kao dodatak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije