Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKE TOPLICE

Masaže, kupelji, programi mršavljenja...

Varaždinske Toplice
21.05.2019.
u 13:18

Dugogodišnji stručni i profesionalni rad djelatnika bolnice doveo je do toga da je 2017. godine njihov Odjel za rehabilitaciju spinalnih bolesnika “prerastao” u Referentni centar za rehabilitaciju osoba s ozljedom kralježnične moždine Ministarstva zdravstva.

Kad je u pitanju oporavak nakon loma ruke ili noge, ozljede kralježnice, Varaždinske Toplice su top odredište. Na glasu su pod imenom “Aquae Iassae” već više od 2000 godina, a njihova termalna sumporna voda ima blagotvornu učinkovitost kod reumatskih upalnih bolesti, a zbog protuupalnih učinaka korisna je u prevenciji i liječenju brojnih medicinskih stanja, uključujući srčano-žilne bolesti i moždani udar, šećernu bolest, multiplu sklerozu i sl.

U bazenima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice provode se hidro i elektroterapija, podvodne masaže i kupelji ljekovitim blatom, sve kako bi se zglobovi, kosti i mišići mogli micati bez boli, zapinjanja, trnaca i neugodnog “žuljanja”. Uključena je i kineziterapija, s medicinskom gimnastikom u bazenima i na suhom, vježbama disanja i hodanja. Nude se i programi mršavljenja. No ono po čemu je bolnica pri samom državnom vrhu jest rehabilitacija ozbiljnih ozljeda i oštećenja kralježnične moždine.

Dugogodišnji stručni i profesionalni rad djelatnika bolnice doveo je do toga da je 2017. godine njihov Odjel za rehabilitaciju spinalnih bolesnika “prerastao” u Referentni centar za rehabilitaciju osoba s ozljedom kralježnične moždine Ministarstva zdravstva. Da bi pacijenti što prije stali na noge i vratili se u svakodnevni život, bolnica je opremljena najsuvremenijom opremom, a za njih se osobno brine i prava “vojska” fizioterapeuta, fizijatara i radnih terapeuta. Onima koji zbog oduzetosti imaju problema s osnovnim funkcijama pomažu i urolozi, specijalisti interne medicine, traumatolozi i drugi liječnici.

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije