Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakove zvjezdice

Marijina konoba: Ovdje je uživao i Bono Vox, a kraj krušnih peći se i slikao

U ovim pećima na drva temperatura dosiže 400 stupnjeva, a delicije koje iz njih izlaze zadivile su i pjevača grupe U2
Foto: Marina Borovac
20.07.2018.
u 13:30

Nekada je to bio pansion koji je nudio doručak, ručak i večeru, ali kako je rastao turizam, obitelj je odabrala jedan posao - restoran

U njihovoj konobi ponuda jela ispisana je samo na jednoj stranici. Na prvu se možda čini malo, a zapravo tu je stalo sve – od kozjeg sira i pršuta, preko inćuna, kamenica, rižota, tjestenine, ribe, hobotnice, jastoga, ramsteka, bifteka, kozletine i veprovine.

Cijene su prihvatljive

Sve do božanskih slastica poput štrudle od jabuka bake Marije po kojoj se ova konoba u Prožurskoj luci i zove. S jelima već od 40 kuna (špageti pomadore) ili mušulama na buzaru za 65 kuna te crnim rižotom za 78 kuna ova otočka konoba cjenovno je prihvatljiva. Naravno, ima tu i puno skupljih delicija, poput specijaliteta kuće, brodeta, koji se prodaje po cijeni od 395 kuna za kilogram ili jastoga koji stoji 780 kuna (kilogram). No jednako je ukusna hobotnica s krumpirima ispod peke (porcija je 165 kuna).

U ovim pećima na drva temperatura dosiže 400 stupnjeva, a delicije koje iz njih izlaze zadivile su i pjevača grupe U2
1/12

- Roditelji mog supruga Marka, Marija i Nikola, započeli su osamdesetih s iznajmljivanjem soba. Bio je to pansion s doručkom, ručkom i večerom. Nakon rata počeli su pristizati nautičari i nije se više moglo raditi oboje pa se obitelj prebacila na restoran – govori nam Marijina snaha Marianka Belin, formalna vlasnica konobe u kojoj je šefica kuhinje Markova sestra Ane koja je nasljedila nekoliko majčinih recepata i usavršila neke svoje.

Nasljednik će po svemu sudeći biti student Toni, Mariankin i Markov sin. U stalnom je postavu konobe osim navedenih i obiteljski rođak, konobar Pero.

Dolazi i Ivanišević

Marijina konoba otvorena je od Uskrsa do listopada, a zbog ograničenog prostora na terasi tik uz more valja rezervirati mjesto. Posjetitelji su uglavnom jahtaši i gosti obližnjih apartmana.

- Imamo krušne peći na drva u kojima temepratura dosiže 400 stupnjeva – objašnjava nam Marko Beli. Ondje se se 2006. godine slikao s Bonom Voxom kada je slavni pjevač grupe U2 bio na otoku pa su u Marijinoj konobi i danas na zidu fotografija Marka i svjetske zvijezde. Dolazio je ovamo i Goran Ivanišević i još mnogo poznatog svijeta...

Marijina konoba

"Marijina konoba"  

Prožurska luka 2, Mljet Vlasnik: Marianka Belin

Iznos računa: 165 kuna

****

Izbor i kvaliteta jela (do maks. 50 bodova): 48

Izbor i kvaliteta pića (do maks. 15 bodova): 13 

Posluga i ljubaznost (do maks. 10 bodova): 10

Dojmovi i prostor (do maks. 20 bodova): 17 

Ukupnost ponude (do maks. 5 bodova): 4

Ukupno: 92

3 zvjezdice - 80-87 bodova

4 zvjezdice - 88-94 bodova

Velika zvjezdica - više od 95 bodova

Jeste li znali?

Na Mljetu je 30 zaštićenih vrsta orhideja i preko 120 ptičjih vrsta. Endemska meduza Aurelia relicta živi samo u mljetskim jezerima i ne možete je naći nigdje drugdje na svijetu. Poprilično je velika, no za kupače potpuno bezopasna.

Info

Iz zagrebačke perspektive otok na kojem se parking ne naplaćuje raj je na zemlji 

Parkiranje: 0  kn/h

Pivo 0,5 l: 18 kn

Kava espresso: 10 kn

Top 5 za kupanje

1. Saplunara

2. Limuni

3. Sutmiholjska

4. Mali most - NP Mljet

5. Plaža Polače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije