Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilustracije na dlanu

Marastrationice osvajaju zidove domova sa stilom

Josipa Maras
Foto: PR FOTO
1/3
14.01.2014.
u 13:32

Marastrations by illusipa je linija ilustracija koja predstavlja svojevrstan moderni koncept kako umjetnost učiniti pristupačnijom široj javnosti iza kojeg opet stoji potpis, vještina i kvaliteta izrade.

Mlada umjetnica Josipa Maras svojom linijom ilustracija pod nazivom Marastrations by illusipa zavladala je domaćom kreativnom industrijom osvojivši kritičare, modne blogere i širu javnost svojim šarmantnim i oku ugodnim stilskim izričajem.

Marastrations by illusipa je linija ilustracija koja predstavlja svojevrstan moderni koncept kako umjetnost učiniti pristupačnijom široj javnosti iza kojeg opet stoji potpis, vještina i kvaliteta izrade. Upravo dostupnost već priznatog umjetničkog stvaralaštva mlade slikarice je glavni cilj ovog projekta. Sve ilustracije prolaze dug proces oblikovanja; prva faza izrade odnosi se na slikarsku tehniku suhog pastela, potom slijedi grafičko oblikovanje i tisak. Ilustracija potom nastupa kao samostalni umjetničko-dekorativni proizvod u obliku limitiranog artprinta.

Ilustracije su samo dio stvaralaštva mlade umjetnice koja već 15 godina uspješno gradi slikarsku karijeru potvrđenu brojnim održanim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojim radovima Josipa na svojstven način prikazuje sve što ju veseli u životu; ljude, predmete, mjesta i životinje, od kojih uvijek posebno izdvaja svoj najdraži motiv - konje. Upravo te plemenite životinje dale su poticaj, danas magistrici grafičkog dizajna, da sjedne za štafelaj i obračuna se sa bjelinom papira što je ujedno i označilo početak njene slikarske karijere.

Prema Josipi, ilustracije predstavljaju najbolji spoj njene struke, hobija i vlastite osobnosti: Već prvi zamah kista u meni budi inspiraciju, priču iz vlastitog života ili života ljudi oko mene. Upravo faza grafičke obrade omogućila mi je misao vodilju tipografski prikazati na papiru što javnost dodatno oduševljava. Iako su Marastrationsice novost na tržištu, u kratkom periodu postale su veliki hit na društvenim mrežama i omiljeni poklon za svaku prigodu.

Ako vas zanima više o radu Josipe Maras kliknite OVDJE.

>>Ružičasto, sportski, ženstveno, šik i – reciklirano!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije