Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Manikura vam može uništiti nokte

loreal (1)
Arhiva
10.09.2012.
u 14:57

Ulje za nokte obvezno je poslije tretmana, a vrlo je važno svakodnevno nanositi na ruke kremu za ruke i svakodnevno utrljavati bademovo ulje...

Najnoviji hit uređivanja noktiju je dvotjedna manikura koja je zaludjela mnoge obožavateljice lijepih i njegovanih noktiju.

Međutim, najnovije istraživanje dermatologa sa sveučilišta u Miamiju otkrilo je da takva vrsta manikure oštećuje nokte, iako se smatralo da nokte može oštetiti jedino umjetni gel ili akrilna manikura. Nokti zbog tretmana Shellacom ili OPI Axxiumom postaju tanji i lomljiviji, no još nije utvrđeno je li uzrok sama manikura ili skidanje laka acetonom.

– Pravilno skidanje znači da se lak skida s acetonom nanesenim na vatu i onda se ostavlja dok lak ne omekša. Nokte ne trebate natopiti acetonom – govori Samantha Sweet, glasnogovornica tvrtke Shellac.

Pa i ako koristite takvu vrstu manikure, njega noktiju mora biti temeljita. Važno je odabrati pouzdan salon ljepote. Ulje za nokte obvezno je poslije tretmana, a vrlo je važno da svakodnevno nanosite kremu za ruke i utrljavate bademovo ulje, između ostalog savjetuje urednica ljepote na portalu Daily Mail

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije