Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREATIVAN ODGOJ

Mama otkrila sistem kojeg koristi kako bi joj klinci pomagali oko kućanskih poslova

Facebook
24.10.2019.
u 14:51

Natjerati mališane da pomognu oko pospremanja nereda kojeg najčešće oni sami naprave, nije lagan zadatak.

Jedna mama pronašla je kreativan i učinkovit način na koji se ona učinkovito nosi s ovim problemom. Shelley Kozyka majka je troje djece mlađe od 10 godina i na Facebooku je podijelila svoj sistem u kojem djeca zarađene tokene mijenjaju za specijalne nagrade. 

Na bijeloj ploči napisana su kućna pravila i obveze, a postoji i dio za svako dijete gdje mama piše što su napravili tog tjedna. Svaka pomoć u kući ili dobro ponašanje služe tome da Nate, Isaac i Leah zasluže token, maleni smajlić, koji se onda stavlja u preslatke personalizirane kantice na ploči.

Foto: Facebook/Shelley Korzyka

Kada dječica prikupe dovoljan broj tokena, mogu ih mijenjati za izlaske u kino, večeru po izboru, produljeno vrijeme odlaska u krevet ili dulje igranje igrice pred ekranom. 

Ploča pokazuje kako su dva starija sina već pomogla mami u pospremanju soba, a bili su poslušni i kada ih je zamolila da prestanu koristiti iPad.

Ovi klinci moraju majci pomoći barem pet puta tjedno, a malena Leah sada je isključena iz većina ''težih'' poslova jer ima samo dvije godine. Njena mama kaže kako će s vremenom i ona morati zasukati rukave planira li zaslužiti neke od prednosti oko kojih se dečki narade.

Na tablici se vidi i kako obavljanje posla nije jedini način za zaradu tokena. Lijepe riječi, dobro ponašanje i pozitivne misli pomažu da se nagrade po izboru prikupe još i brže. 

Mnogi roditelji koji su vidjeli Shelleyinu objavu složili su se kako je ovo dobar mehanizam kojim će se mališani naučiti raditi za sve svoje želje. 

Volite li ugodan razgovor ili tišinu dok se vozite Uberom?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije