Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važnost dodira

Malena djeca najbolje uče i upijaju dodirom

'gra...zagreb.07.07.2004 . rodiliste petrova bolnica -reportaza o rodiljama -foto: Zeljko Lukunic rodiliste  bebe'
'zeljko lukunic'
14.12.2010.
u 17:54

Dijete najprije pokretom i dodirom, a kasnije i drugim osjetilima stječe iskustva i prije rođenja. Nakon rođenja ono ih prepoznaje u susretu s novim okruženjem i silom težom

Prezentacija Pokret i bebe održat će se u srijedu 15. 12. 2010. od 10 do 11 sati u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10. Ulaz je slobodan.

Želite li doznati više o kretanju svoje bebe, o razvojnim etapama kroz koje ona prolazi ili će proći od rođenja do prvih koraka te o načinima na koje ju i vi sami možete što učinkovitije pratiti i poticati na tom razvojnom putu, dođite sutra (srijeda) u Zagrebački plesni centar na radionicu Pokret i bebe.

Naime, dijete, najprije preko pokreta i dodira, a kasnije i preko drugih osjetila, stječe iskustva i prije rođenja. Nakon rođenja ono ih prepoznaje u susretu s novim okruženjem i silom težom. Od sklupčanog položaja novorođenčeta razvit će se do uspravnog jednogodišnjaka koji kroz niz kompleksnih mehanizama i usvojenih obrazaca kretanja uspješno korača prema cilju, hvata predmete koji ga zanimaju i izražava svoje želje i potrebe. Ovaj čudesni put vođen je ponajprije motivacijom djeteta. Mi ga na njemu možemo pratiti i poticati ponajprije poznavanjem razvojnih faza kroz koje dijete prolazi te razumijevanjem važnosti svake od njih, kao i mogućih negativnih posljedica koje preskakanje bilo koje faze može imati na kasniji razvoj. Dijete uči kroz igru, o samom sebi i vanjskom svijetu, a sudjelujući u njegovoj igri i mi, osim što na drugačiji način vidimo i upoznajemo svoje dijete, možemo puno naučiti i o vlastitom tijelu i osnovama njegova funkcioniranja.

Kroz ovaj specifičan pristup potiče se roditelje, odgojitelje i sve koji provode vrijeme s djecom da kroz igru i drugačije razumijevanje razvojnog puta uspostave s djetetom nove kreativne odnose.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar stravaxx
stravaxx
10:38 15.12.2010.

a tko li je samo idijot koji se razumije u pokrete beba. kao da su mu bebe rekle što im znači određeni pokret. e jadne moje bebe dok vam ovakvi lakrdijaši tumače pokrete....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije