Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trudnoća

Majke koje rode sinove podložnije su ovoj bolesti

trudnoća,trudnica
Foto: Thinkstock
1/4
09.11.2018.
u 15:17

I otežan porod povećat će taj rizik, navodi se u zaključcima istraživanja u kojoj je sudjelovalo 296 žena.

Žene koje rode sinove imaju veću vjerojatnost da će patiti od postporođajne depresije, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Kent. 

Rođenje sina ženama povećava rizik od razvijanja postporođajne depresije za 79 posto u odnosu na one majke koje na svijet donesu djevojčicu.

No, i otežan porod povećat će taj rizik, navodi se u zaključcima istraživanja u kojoj je sudjelovalo 296 žena. 

Vrlo je važno ženama dati podršku u tjednama i mjesecima nakon poroda kako bi se spriječilo to stanje, napominje jedna od voditeljica istraživanja, Sarah Jones. 

Prijašnja istraživanja pokazala su povezanost između oslabljenog imunološkog sustava i postporođajne depresije, no kako je spol djeteta povezan s ovim otkrićem, zasada nije poznato. 

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Komentara 2

JE
jejeee
16:14 09.11.2018.

vi ste gloopi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije