Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže nasljednik

Majke imaju glavnu riječ u izboru imena novorođene bebe

engleski, bebe (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
14.10.2010.
u 14:30

Četiri od deset očeva moraju odstupiti od svog prijedloga i odluku o imenu novorođenog djeteta perpustiti partnerici, pokazalo je istraživanje među 3000 britanskih roditelja.

Četiri od deset očeva moraju odstupiti od svog prijedloga i odluku o imenu novorođenog dijeteta perpustiti partnerici. Pritom, kako je pokazalo istraživanje među 3000 roditelja britanskog Bounty Parenting kluba, prosječan par u pravilu razmatra 12 imena prije nego što naprave konačan izbor. Četvrtina, pak, ne uspije naći ime do bebina rođenja, donosi britanski Daily Teelgraph.

Glasnogovornica Bounty kluba Faye Mingo kaže kako je potraga za imenom obično debata koja traje svih devet mjeseci trudnoće i izaziva veliku nervozu i trzavice među parovima koji se ne mogu složiti oko imena.

 - Razumljivo je da je to jedna od najtežih odluka mama i tata koju će ikad morati donijeti. Ponajviše zato što smo svi skloni donositi sud o osobi na osnovi imena prije nego što je upoznamo. A većina je roditelja itekako toga svjesna. Osim te činjenice odluka je opterećena i drugim pitanjima, poput onih kakav bi nadimak mogao nastati iz imena, kako bi dijete mogli zvati na igralištu, kako će ime zvučati uz prezime i sl. Stoga, nije nikakvo iznenađenje da nešto tako važno kao što je izbor imena par često odvede u više nego žučljive rasprave - zakljkučuje F. Mingo.

Ključne riječi

Komentara 3

SP
svemirska prašina
08:50 15.10.2010.

Mi smo se doma dogovorili da jedan daje ime, drugi prezime djetetu. Tatin izbor je bio, recimo, očekivan LOL. Može jedan članak o tome koliko majki ima glavnu riječ u biranju prezimena djetetu? Pa čak i svojeg prezimena.

MO
MojMikro
14:49 14.10.2010.

10-4=6, 6>4, tko tu onda ima glavnu rijec?

GU
Gustavo
00:38 15.10.2010.

NEtočno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije