Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite same sebi prioritet

Zvuči li poznato? Zašto sam kupila nešto sebi, a ne djetetu i ostali osjećaji krivnje

shutterstock
04.02.2020.
u 12:28

Novim majkama katkada je teško priviknuti se na majčinstvo, no ovo su neke stvari koje će im olakšati odgoj djece.

Nove majke podijelile svoje savjete nakon rođenja djece, a to se pogotovo odnosi na nove samohrane majke. Dovoljno je teško odgajati djecu s partnerom, ali samostalno odgajanje može biti pravi problem osobama koje nisu spremne za majčinstvo, prenosi msn.com.

Rutine su jako važne i djeca bolje funkcioniraju kada imaju određen raspored. Djeca trebaju imati određeno vrijeme za svaku aktivnost, kao što su ručak, pisanje zadaće i slično, kako bi znala što se od njih očekuje. Također će biti sretnija jer će se veseliti stvarima koje slijede.

Majke si trebaju biti prioritet u životu. Naravno da to ne znači zanemarivanje djece, nego kada imate viška vremena, recimo dok vam dijete spava, napravite nešto za sebe. To znači da recimo odete na frizuru ili si kupite novu odjeću. Također iskoristite vrijeme kad vam neko čuva dijete kako biste se odmorile i povratile energiju.

Vrlo je važan i budžet, to jest postavljanje budžeta kojeg ćete se pridržavati svaki mjesec i nećete morati brinuti o dodatnim troškovima. Odgajanje djece je skupo i zahtijeva mnogo novca, ali i vi si možete priuštiti neke stvari ako dobro pazite na budžet.

Krivnja će vas samo sputavati. Majke uvijek žele priuštiti sve svojem djetetu te katkada, kada si ipak nešto kupe, dolazi do pitanja: "Zašto ovaj novac nisam potrošila na nešto za svoje dijete?" Nemojte da vas to sprečava jer krivnja nikome ne pomaže, a i vi zaslužujete imati lijepe stvari.

Najvažnije je imati dobru podršku. Obitelj i prijatelji važni su u odgoju djeteta jer vam smanjuju psihološki umor i stres, a mogu vam pomoći i u čuvanju i u brizi o djeci. No važno je da ih zatražite da vam pomognu i da razgovarate s njima o svojim problemima.

Pogledajte kakvu sve odjeću možete kupiti za samo 40 kuna:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije