Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan trik

Majka otkrila super način kako naučiti djecu da pospremaju iza sebe

shutterstock
17.12.2019.
u 14:55

Djecu je važno početi učiti odgovornosti i pospremanju od malih nogu, a ova majka ima super trik kako na lagan način naučiti djecu da pospremaju iza sebe.

Nema ničeg goreg nego kad stavite dijete u krevet i uđete u dnevni boravak i vidite da je pun razbacanih igračaka. Nezaobilazno je da ćete stat na Lego kockicu ili se spotaknuti na plišanu igračku, piše Mirror.

Ali potaknuti vaše mališane na pospremanje za sobom može biti zeznuto i teško. No, jedna domišljata majka podijelila je svoj pametan način kako je naučila djecu da pospremaju za sobom, a sve što je bilo potrebno je plastična kutija, maker i malo mašte. 

Majka je na svom Instagram profilu, backontrackconsultancy, podijelila kako je osmislila "zatvor za igračke ". Svaki put kada joj djeca ostave nepospremljene igračke na podu, ona ih pokupi i stavi u "zatvor". Kako bi svoju igračku dobio natrag, mališan mora napraviti jedan kućanski posao, to jest zadaću koju mu majka kaže. 

Na zatvoru napisala je poruku koja glasi: "Ostavili ste ih neposrpremljene, ja sam ih pokupila. Ostali ste bez stvari i bez sreće. Kako biste ih dobili natrag, napravite zadatak i bit će vaše kao i prije. Voli vas, Mama."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

T.O.Y..J.A.I.L.. 🧸 🧩🎳🎲 This came up at last nights Building Independent and Resilient Children Workshop at Papilio Early Learning Artarmon. @papilio_artarmon We discussed in the workshop how children are Capable of tidying up after themselves and that it is strongly encouraged in the early childhood environment that children participate in keeping the classroom neat and tidy! If children look after their belongings from an early age we are teaching them to be responsible for themselves and their environment and encouraging Independent thinking and problem solving. What are your thoughts on toy jail, yah or nay? . . . #toys #toyjail #parentingtools #parentinghack #responsiblechildren #responsiblekids #tidyingup #tidyingupwithmariekondo #declutter #toomuchstuff #toomanytoys #whenisenoughenough #helpme #encouragegoodhabits #habitbuilding #lifeskills #itsnotmyjob #selfhelpskills #beingyoung

A post shared by Donna & Angela (@backontrackconsultancy) on

Također je na Instagramu podijelila kako je važno da se od malenih nogu djeca krenu učiti pospremanju za sobom kako bi postala odgovorna o sebi i svojim stvarima.

Drugi roditelji su bili oduševljeni i brzo su pohvalili majku na svojoj super ideji te rekli kako je jedva čekaju na svojim mališanima isprobati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije