Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašno

Majka objavila fotografije sina u teškom stanju nakon što je uzeo ecstay za 17 kuna!

Privatna arhiva
31.12.2019.
u 09:55

Odhran 'Odi' Hearty Coburn iz Dundalka uzeo je tabletu ecstasya vrijednu svega 17 kuna na koncertu u lipnju ove godine. Ova tableta sadržavala je otrov za štakore i ostavila velike posljedice.

Odhranova temperatura tijela narasla je na 45°C nakon što je na jednom koncertu u Belfastu, u lipnju ove godine odlučio uzeti tabletu ecstasya koju je platio svega 17 kuna, prenosi LADBible.com. Ista je sadržavala otrov za štakore. 

Njegova majka objavila je njegove fotografije iz bolnice gdje je Odhran bez svijesti, spojen na aparate s 1 posto šanse za preživljavanje, kako bi raširila svijest o opasnosti konzumiranja droge.

Foto: zvonimir ferina

Majka Grainne i suprug Alan bili su na vjenčanju kada su primili poziv iz bolnice u Belfastu da je njihov sin zaprimljen.

"Nismo mogli dobiti let iz Londona do idućeg jutra. Histerizirala sam po aerodromu cijelu noć s Alanom dok smo čekali novosti iz bolnice gdje su nam svako malo govorili da Odi nema šanse preživjeti još jedan sat. Nismo znali što se točno dogodilo, a kasnije smo saznali da je Odi ili uzeo, ili mu je podvaljena MDMA ili ecstasy na koncertu. 72 sata su bila potrebna kako bi toksikolog ustanovio da je tabletica sadržavala 78 posto otrova za štakore. Nismo imali nade da će nam sin preživjeti", rekla je Grainne.

Foto: zvonimir ferina

Kada su roditelji napokon idućeg jutra stigli u bolnicu saznali su da je pola Odijevih organa otkazalo.

Puna 33 dana Odi je bio u lošem stanju sve dok 34. dan nije napokon otvorio oči. Sada, kada se oporavio, ponovno je krenuo u školu, ali samo na pola dana. Majka Grainee podučava djecu i mlade o opasnosti droga. "Beskrajno sam zahvalna na ovom čudu pogotovo kada znam puno roditelja koji su se morali oprostiti od svoje djece i pokopati ih zbog MDMA-a. Ako nešto želim izvuči iz ovoga to je onda svijest koliko je droga danas dostupna, a koliko štete radi. Ako ove slike barem jednu mladu osobu potaknu da prestane konzumirati drogu, vrijedno je", kaže majka.

Odi je imao samo 16 godina kada se ovo dogodilo, a na koncertu je sam potražio hitnu pomoć. Objasnio je da se ne osjeća dobro, da ima prvi stupanj dijabetesa i da je uzeo inzulin 15 minuta prije. "Nakon tri minute dobio je napad i konvulzije, a temperatura je narasla do 45°C bez obzira što su ga hladili ledom", objašnjava Grainne.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:19 31.12.2019.

Užas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije