Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alergijska reakcija

Majka djevojčice (3) snimila kako malena pada u anafilaktički šok i poručila: "Nije kao na televiziji"

Facebook
25.03.2019.
u 13:28

Njena djevojčica alergična je na orašaste plodove, a tijekom kontroliranog alergijskog testa u liječničkoj ordinaciji majka je snimila kako izgleda anafilaktički šok

Majka trogodišnje Maren Berghaus, Julia, na Facebooku je objavila fotografije svoje kćeri dok prolazi kroz anafilaktički šok, da pokaže koliko strašne alergije na hranu mogu biti.

Njena djevojčica alergična je na orašaste plodove, a tijekom kontroliranog alergijskog testa u liječničkoj ordinaciji majka je snimila kako izgleda anafilaktički šok i poručila: Nije ni približno kao što vidimo na televiziji.

Foto: Julie Berghaus

Liječnik je Maren dao desetinu indijskog oraščića. U prvih pet minuta počela se češati po ušima, a zatim se požalila i na bol u trbuhu. Tijekom tog vremena još se nije pojavio nikakav osip. Cijelo vrijeme djevojčica se mirno igrala. Kada je lagano zakašljala, majka je pozvala sestru da joj provjeri disanje. Pokazalo se da ima problema i s disanjem, a iako se mirno igrala, njeno srce je ubrzano lupalo. 

 

 

Samo nekoliko trenutaka kasnije dogodio se preobrat. Djevojčica je počela gubiti zrak i onesvijestila se.

Dobila je nekoliko injekcija u fazama kako bi se simptomi smirili. Injekcija adrenalina pomaže u alergijskim reakcijama, a majka je na Facebooku upozorila kako je odlučila objaviti ovo kako bi svi koji imaju djecu s alergijama mogli prepoznati da je riječ o anafilaktičkom šoku jer "dolazi tiho" i mnogi ga ne bi prepoznali dok ne postane kasno.

Pogledajte i video – Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

 

Komentara 2

OD
odisej22
14:21 25.03.2019.

Ja sam doktor medicine i znam,anafilaktički šok ne dolazi polako već burno. Nikad ga ne bih prizivao. Kao student gledao sam ga na senzibiliziranom zamorcu a poslije u 35 godišnjoj praksi više puta i nikad nije ugodan. Ova amerikanizacija,mehmetozacija je dno dna,trebalo bi ovim doktorima oduzeti licence.

HY
hytena
15:26 25.03.2019.

Koja je poanta ovog članka? Alergije su svakodnevna pojava i anafilaktički šok se rješava dozom adrenalina. Ako u obitelji imate alergilačara (što je pod normalno), a u frižideru nemate spremljenih nekoliko doza adrenalina u ampulama, to je kao da imate dijabetičara a nemate inzulin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije