Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte ih

Majka četvero djece otkrila odlične trikove kako ubrzati spremanje djece za školu

Instagram
07.10.2020.
u 07:00

Navečer isplanirajte sljedeći dan, a pomoći vam mogu bilješke koje ćete voditi. Anna predlaže da svoj dan podijelite na vremenska razdoblja od pola sata te u njih uklopite sve što trebate.

Spremiti djecu svakodnevno za školu za većinu je izazov koji potroši mnogo vremena. No jedna majka, Anna Saccone Joly, na svom YouTube kanalu otkrila je nekoliko jednostavnih trikova kojima ona olakša spremanje za školu uz svoju djecu - Emiliju (7), Eduarda (5), Alessija (3) i Andreu (1), prenosi The Sun.

Koristite dnevnik

S djecom u školi često nađete na toliko obveza, sastanaka i posebnih dana za pamćenje - pa sve to pratite pomoću dnevnika.

- Čim od škole dobijete bilo kakvu informaciju o potrebnim stvarima, izbornim predmetima, izvanškolskim aktivnostima i ostalom, zapišite je i stavite u dnevnik bez obzira na detalje, u suprotnom ćete vjerojatno zaboraviti na to - objasnila je.

 Ali zašto se samo zaustaviti na jednom, a Anna otkriva da ih ima nekoliko. U kuhinji imaju obiteljski kalendar koji je kodiran u boji za svakoga člana, što pomaže jer potiče djecu da se uključe. Oni lako mogu vidjeti što mama i tata rade i potreban mi je samo brz pogled kako bi znali što svi rade.

Planirajte svoje vrijeme

Navečer je vrijeme da isplanirate sljedeći dan, a pomoći vam mogu bilješke koje ćete voditi. Anna predlaže da svoj dan podijelite na vremenska razdoblja od pola sata te u njih uklopite sve što trebate.

- Ako se borite da sve uklopite i osjećate da jednostavno nema dovoljno sati, pokušajte ovo kao eksperiment; podijelite dan na polusatne termine od trenutka kada se probudite do trenutka kada odete u spavati. Zatim, tijekom dana, napišite što ste radili u tim polusatnim terminima. Obećavam da je to sjajno i omogućuje vam da vidite gdje biste mogli učinkovitije koristiti svoje vrijeme - objasnila je.

Napravite plan obroka za cijeli tjedan

Anna je rekla da to radi tijekom cijele godine, ali posebno tijekom školskih dana.

- Obiteljske obroke planiram nedjeljom za tjedan koji slijedi i on je vodič moje kupovine namirnica - otkriva. Planira obroke za ručak i večeru, ali doručak je jednostavan i obično se sastoji od žitarica, kaše ili tosta od integralnog brašna, koje uvijek imaju u kući.

Pakirajte noć prije

Anna je također predložila da se sve složi večer prije kako bi ujutro bilo spremno, čak je i djecu naučila tome.

- Pripremite njihovu odjeću, školske torbe, užinu te sve što im je potrebno večer prije. Provjerite kalendar kako biste bili sigurni da imaju sve što im je potrebno za sljedeći dan, ali pogledajte i vremensku prognozu kako bi znali trebate li nešto dodati - kaže.

Tvrdi kako se tako uistinu izbjegnu stresna i užurbana jutra te pomaže djeci da se osjećaju više pripremljena i organizirana za školu.

Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je vlastitu tvrtku:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije