Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
edukativna radionica

Magnezij pridonosi smanjenju umora 
i iscrpljenosti

Edukativna radionica
Foto: PR FOTO
09.03.2015.
u 18:00

Utječe na normalan rad živčanog sustava te normalne psihološke funkcije

Edukativne radionice s naglaskom na MG Mivelu otkrile su važnost magnezija u svakodnevnom životu i njegov značaj u tjelesnoj aktivnosti te iznimno važnu ulogu – u stanicama sudjeluje u pretvorbi šećera i masti u energiju te pridonosi normalnom funkcioniranju mišića uključujući i srce.

O važnosti magnezija i činjenici da magnezij sudjeluje u više od 350 reakcija u tijelu na radionicama su govorile nutricionistice Mašenjka Katić i Darija Vranešić Bender te pilates stručnjakinja Asja Petersen.

Magnezij pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, ali i normalnom radu živčanog sustava te normalnim psihološkim funkcijama, poput koncentracije, učenja, pamćenja i rasuđivanja.

>>Uzimate li dovoljno magnezija? Evo zašto je tako važan za naš organizam

>>Istraživanje pokazalo: Povrće nije kao prije 50 godina

>>Ovu 'žitaricu' trebate češće jesti jer je pravi saveznik za dobro pamćenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije